Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.11.2024., 22:19   #77081
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
E, to je kod mene opcionalno da li se pale svijetla ili ne kod otključavanja.

Tzv. ​Leaving home opcija.

I može se naštelati koliko dugo su upaljena.

Ja ih imam na ON, pa da rade 30 sekundi, fora mi je to, ne titraju uopće kod paljenja.
Ja sam sebi isprogramirao da mogu stavit do 60sec
Svjetla mi se automatski također pale ako pada kiša, nebitno koliko god vani jako svjetlilo.

Što se tiče DRL - kupio sam ga sa "skandinavskim" dnevnim, znači cijelo vrijeme svijetle prednja i zadnja + isprogramirao sam si da ih mogu isključit u meniju ako treba + ako okrenem prekidač svjetla na 0 također se gase (što po defaultu nije slučaj)
A kad sam se već igrao s programiranjem - uključio sam paljenje maglenki kad se upale dugačka pa osvjetljava puno bolje.
Mrzim kad u pol bijela dana ili naveceč vidim likove sa uključenim maglenkama, i to još poštelanim da im "bolje osvjetljava" pa drugima blješte.

I ja sam za to da sa DRL-om bude uključeno i naprijed i natrag.
U subotu kad sam išao za Reutlingen, na dosta dijelova autoceste bila poprilična magla. Skoro pa 70% vozila nije imalo uključena svjetla. Džaba blicanja, sviranja, pokazivanja...ne kuže ili se prave blesavi.
Ljudi danas , koliko sam skužio, u prometu ne razmišljaju ni malo o ostalim sudionicima (da ne spominjem izlijetanja na lijevu traku).