Zato jer je kod dualboota samo jedan OS online. Malo glupo ako na primarnom OS-u imas sve, a drugi OS koristis samo za recimo posao. Pa kad ti zatreba nesto s drugog OS-a onda moras rebootati da bi uso u nj i vice versa. Neprakticno je. Bio koristio odustao.
@Disco
Ovo sam gamingom je bilo malo specificno, od obicnog desktop kompa sam radio 24/7 server. Host je bio Proxmox (bez video izlaza), a jedan VM je bio sa Windowsima pa sam napravio passtru graficke i jednog fizickog diska (tako da ga sutra mogu izvaditi i nastaviti koristiti Winse ako se odlucim ubiti Proxmox server). Ukratko, gejmao sam na tvom HP miniju, android tvu, nekom krs i3 laptopu (zapravo streamao sliku sa servera).
E sad, ako koristis Virtualbox i zbog softvera moras koristiti gpu u VM-u, onda ne znam kakve su ti opcije. Mislim da bi u tom slucaju ovo preko Hyper-V bilo izglednije. Nisam to pokusavao/radio:
https://github.com/jamesstringerparsec/Easy-GPU-PV
Edit: ovo s gpu moras raditi samo ako zelis gejmati u VM-u ili ti sotfver koristi npr mogucnosti gpu-a. Za normalan rad u VM-u ovo nije potrebno.