View Single Post
Staro 12.11.2024., 11:56   #360
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Što se ljutiš
Kad budu budući GPU-i bit će i budući procesori. Naravno da je bitno da li je realno, igranje na 720p sa 4090 nije realno jednostavno.
Moja poanta je da bi trebalo malo bolje ljudima objasnit što ti grafovi znače.
Nije testiranje na 720p beskorisno ali treba pazit da se iz toga ne izvuku krivi zaključci.

Netko neuk bi mogao gledat te grafove pa pomislit da će mu zamjena ryzena 3600 sa ryzenom 9800x3d poduplat frejmove na njegovom rtx 3060

U pogledu prvog bolda - naravno, međutim ja polazim od pretpostavke da ako kupujem procesor s idejom nadogradnje PCa, gdje je vrlo izgledno da ću na isti PC u budućnosti željeti zakačiti novu grafičku, možda čak i dvije u vremenu koje ću koristiti taj jedan PC (što je čest, čak uobičajen scenarij), tada trebam razmišljati što će i u budućnosti držati vodu. Za onoga koji uvijek mijenja cijeli sistem priča nema smisla, naravno.

U pogledu drugog bolda - pretpostavljam da ljudi koji uopće gledaju ovakve kanale i testiranja komponenata nisu analfabeti i da znaju kako pojedina komponenta utječe na performanse softvera koji koriste te u kakvoj su interakciji komponente pri tome. Druga pretpostavka je da imaju minimum sposobnosti razmišljanja. Ako te dvije pretpostavke stoje, onda mi je nezamislivo da se izvuče zaključak koji spominješ. Ali da, izgleda da je to slučaj - da se takvi "zaključci" ponekad donose.
piydek je offline   Reply With Quote