View Single Post
Staro 11.11.2024., 15:53   #6946
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Može nabubriti, ovisi kakve si sreće...

Javi za servis i na što prelaziš, i meni se Lenovo zgadio, nekako najviše naginjem Dellu.
Koji je ovo vrag?! To smo vec trojica sa problemima sa servisima... Da se razumijemo, Lenovo USA mi ima savrsen support, slali smo im laptope sa strganim tipkama na tipkovnicama, mijenjali bez problema... Na jednom P15 su dvaput mijenjali maticnu i heatsink assembly no questions asked, bilo je dovoljno samo spomenuti da se pregrijava... Par komada sa ekranima koji su prestali raditi (jedan u Njemackoj, jedan na Taiwanu, jedan u USA IIRC)... Ali ovi kod nas gledaju ko konju u zube svaku pi*dariju...

Mene su konkretno izmuzli za 56EUR jer eto, komadic plastike velicine cca. 1mm na onom krugu oko sarafa na PLASTICNOM bottom coveru je bio napuknut i to je bilo dovoljno da se ponisti garancija na P15v kojeg sam kupio prosle godine iz USA i platio ga masno... Da ne spominjem da sam ga brdo puta otvarao i zatvarao jer sam ga pokusao ustabiliti... Nakon sto sam platio 56EUR za novi bottom cover, e onda moze zamjena maticne ploce u jamstvu jer se ispostavilo da ima neki problem sa power tipkom... I onda nekidan mi jave da mogu preuzeti laptop jer su zamijenili maticnu plocu, no bottom cover nije dosao pa ce to naknadno...

No ono sto me izbacilo iz takta je da uz sve kontakte koje imam u Lenovu i doticnom servisu, kad sam se pozalio tipu koji je channel manager za Lenovo da me ovi iznudjuju za tih 56EUR za komad plastike, lik mi mrtav hladan veli - ja od tog laptopa nemam nikakve koristi, kupili ste ga u USA, meni je to samo trosak i servis se pridrzava smjernica od Lenova... I onda mi jos veli - preporucio bih da si kupite Dell laptop, to su vam isto kvalitetni laptopi...

Sve u svemu, u Hrvatskoj je podrska za Lenovo na razini dreka i cistog gubitka vremena jer su vec dva ozbiljna servisa u banani... Tamo gdje Lenovo ima svoje servisere u redu, ali ovi partnerski servisi, to nema smisla...

Rezime svega - bolje je kupiti dva kvalitetna polovna laptopa za cijenu jednog kvalitetnog novog... Pa bio to i Lenovo, nije bitno... Novi laptop je potpuna budalastina, jamstvo nicem ne sluzi...

Ja prelazim na Della... Imam ih brdo iza ledja pa cu si uzeti neki koji mi pase kao zamjena za T14s G1, najvjerojatno Dell Latitude 5420... Sto se desktopa tice, tu sam presao na GMKtec K8Plus miniPC, a prije njega sam koristio Dell Optiplex 7080 i totalno sam se iznenadio koliko to bolje radi od laptopa kojeg sam koristio kao desktop replacement do sada... Pazi molim te, duplo je manji od 14" laptopa po dimenzijama, a sve ostalo imam kao sto sam do sada imao, samo sto su ti miniPC nevjerojatno tihi i ne griju se... Kako imam IBM SK8845 tipkovnicu, ostaje mi i dalje IBM raspored tipki...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4