evo da se prikljucim svojim dojmovima iz zagrebackih trgovina "megastora" informaticke opreme....
HGspot, tuga, jad, iz dostojanstva prema sebi kao covjeku neidem kod njih kupovati, jer nedozvoljavam da me vrijedjaju svojim "iskustvom"....
jako duga prica o 15" LG lcdu koji je kupljen kod njih...
ali ono sto me "boli" je ve-mil...
moja ploca koja je riknula i kazem im neradi ploca evo krepao je taj i taj dio... ali NE, serviser to spoji i uredno me nazove da kaze kako je na servisnom disku sve proslo ok, ma nesto predivno, sad bi ja kao trebao dati cca100kn za testiranje ispravne robe... evo ti Q... nedam, nego LJEPO mu pokazem i DOKAZEM da ta ploca neradi, i da joj NEMA spasa, da ju treba zamjeniti ali nemogu sam sebi zamjeniti plocu (koja je pod garancijom) nego to treba napraviti on... smjesno...
sa Autronicom radim (kupujem od njih) jako dugo, predugo, i zacudo nisam sa NICIM imao problema... hm, mozda zato sto negledam na cjenu nego uvjek kupujem skoro sam vrh ponude, koliko kosta neka kosta...
slusao sam o HGspotu toliko tuznih prica, jedino sto ih drzi iznad vode su jake (agresivne) reklame i ime koje su stekli jer su prvi imali bum pras tras tnt kartice koje su klinci kupovali kao zvake... sada je situacija drugacija...
moje iskustvo sa Feniks-kompjutorima (malo glup naziv, ali sasvim OK firma) je jako dobro, sve sto sam kod njih uzeo radi jos uvjek...
firme Lost i Winicom, predobra suradnja...
smjesan je recimo IBM hrvatska kod kojih sam za rodjaka uzeo 5 IBMova X41 all-in-one solution, odnosno cjeli komp je u LCDu u koji samo ukljucite tastaturu, misa, i kabel za struju... divota... zauzima NISTA mjesta, totalna sminka, svima jezik pada do poda kada vide... rodjak je zelio upgrade-ati strojeve (koji su iovako mrcine 4ke na 2ghz po 512rama i sl) ali eto neka svaki ima veci disk... i dodje IBMov serviser, jer imamo prava na on-site podrsku, bilo je malo natezanja sa njima jer su htjeli da mi nosimo stroj kod njih, ali uzeo sam brand name samo zbog podrske i softwarea ukljucenog u cjenu...
covjek ulazi u firmu, DOBAR DAN, dobar dan, ja sam iz IBMa, super, gdje je taj kompjuter za kog ste zvali... jedan uposlenik pokaze evo ga, ovaj kaze fino fino, gleda lcd, a di je kuciste? :confused: kaze uposlenik, pa nema on kuciste, sve je u njemu, a ovaj serviser WOOOOOOW... pa ovo je super.... cjela firma pras u smjeh

ali eto... covjek se vrati u IBM skine sa neta PDFove i dodje nazad da promjeni diskove... uglavnom bilo je jako smjesno...
eto, nadam se da sam pomogao dovoljno...
peace out...