View Single Post
Staro 08.11.2024., 17:03   #342
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova

Po meni treba balansirati konfu jer npr ako uzmeš 4070S/7900GRE, nema ti nekog smisla ići na neki prejak CPU, ''bacio'' si lovu. Ali ako ideš na npr 4080S/7900XTX onda je jedna gejmerska mrcina od CPU dobrodošla da to tjera kako treba.

EDIT: Jedan primjer: frend ima i3 12100 (ddr4) sa 6600XT, a ja r5 3600 i 3060Ti....on ima 10ak % bolji rezultat sa istim postavkama u CP 2077 benchu na FHD....tako da znači CPU.
Oba idu preko 60, a oba imamo 60hz monitore pa je nebitno, ali....eh da, kod mene w10, kod njega w11, tako da bi i to trebalo ići u moju korist.
Pa zapravo, kolko sam pratio, uvijek se gledala da je što jača grafa a proc je u drugom planu, mada se slažem da bi trebao neki balans postojat, u suprotnom, kaj onda ne dolazi do bottlencka tj usko grlo?
Ma da ne znam zakaj se uvijek uparivalo nevdija i intel, očito je to bila neka zarfkancija.

Uglavnom, sad vidimo da X3D proc dolazi do izražaja tj dobra grafa potpomognuta odličnim cpu-om daje visoki fps, dok ista grafa sa slabijim (dodajte bilo koji aktualni proc po želji) procom daje manji fps, samo što više ne pričamo (zamemarivo) o 10-15 fps-a, nego pričamo o cca 20tak+ fps-a, a to bome nije za odbacit, ako znamo da su danas igre neoptimizirane a onda i znamo da svaki fps dobro dođe, naravno, ukoliko se ne žele smanjit grafičke postavke neke igre.

U dost slučajeva ispada da je proc usko grlo, očito malo tko vodi brigu o tome, a sad smo došli do toga da čak i X3D odlučuje o fpsu a koji donosi značajan skok u performansama u odnosu na "običan" proc kojeg većina ljudi ima, a proc je zanemaren, X3D značajno mjenja igru na polju gejminga, sad kad se već nadograđuje ili kupuje komp, onda uz dobru grafu bilo bi poželjno da se ubaci odličan proc i tu sad X3D ulazi, bolje od te kombinacije ne može.
zvonac je offline   Reply With Quote