View Single Post
Staro 07.11.2024., 12:22   #3770
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Pred mnogo godina sam imao problema sa Genius misem (nit 100 kunica bilo) i rijesio ga sa supportom. 1 osoba, 3 mejla i rijesen problem.
Prije mnogo godina puno osoba nije imalo niti miseve niti mailove. I vjerojatno si imao srece.

Uopce ne vidim kako zamisljas da se osim zaista osnovno rudimentarne podrske retail vendor uopce bavi takvim cime? Vecina njih se ne bavi niti prodajom niti podrskom, jer je to naprosto na tom nivou neisplativo na toliko mnogo razina.

Citiraj:
Ono kaj mene smeta u danasnje vrijeme je da bez obzira na cijenu proizvoda mnoge firme daju support preko fejsa (sto nemam) ili chatboota, nemas nikakav support mejl za komunikaciju. Chat eventualno gdje ili zavrsis kod Indijca pa se mozda dogovoris (ak ne pukne chat pa sve ispocetka) ili u AI chatbot koji dosad nikad al nikad nije bio od neke pomoci (hint: Amazon, cijena artikla u vrijedonosti 2600 Eura). Mejlom kad sam morao nekog kontaktirati cak i ako sam zavrsio kod drugog djelatnika najcesce nisam morao sve ispocetka objasnjavat.
Business as usual.

Citiraj:
Nema sad to tolko veze direktno sa Cruacial-om ni BX-om nego sto to isto se dogada precesto. A da ne pocnemo i 1st level supportu a.k.a. Service Desk u mnogim firmama (barem moje iskustvo sa vecinom teleoperatera / ISP supporta u HR i u DE).
Ja stvarno ne znam sto se ti cudis ko pura dreku. Koliko platis, toliko dobijes. Hoces dedicirani support od ISP-a? Nema problema, samo kosta. Da sam u Tele2, placao bih 5 puta manje 10 puta vise bandwidtha. Ali ne bih imao hotline sa podrskom, fiksne IP adrese, stalnu vezu i stosta drugo. A u ostatku slucajeva imas procedure koje su spore, komplicirane i mogu rezultirati velikom frustracijom. Samo je pitanje koliko ti takva usluga treba, odnosno koliko si je spreman platiti. A najcesce retailu jednostavno nije isplativo. Super simple stuff.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Na žalost znamo kako i zašto: gofno menađerčić kaže da support ne treba ili da se plati manje od čistačice, brojčano 1/3 od realne potrebe ali zato sebi našteli 10x veći bonus ... rezultat je tu.
Ista stvar ili možda još gora je ISP support
Kao i uvijek, slobodna je zemlja, i nitko ti ne brani da napravis svoj Crucial ili ISP i pokazes nam kako se to radi.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote