Citiraj:
Autor Bubba
Da, jer inace je u "nemodernom" svijetu bilo vrlo popularno da retail kupac low end proizvoda od 100€ direktno od proizvodjaca dobiva platinum support i prvi odgovor u roku od 15 minuta. Daj jebote koja prica.
Dobro da mu se itko javio.
Daleko bilo da ako covjek ima pravo na ostvarivanje jamstva - zasto ga ne bi ostvario (ako troskovi manipulacije nisu veci od cijene novog proizvoda). Ali ocekivati da ce nekakav L1 support s njime debugirati ili pokazati veci entuzijazam od kopiranja generickih smjernica za ostvarivanje garancije - to se naprosto nece dogoditi.
|
Pred mnogo godina sam imao problema sa Genius misem (nit 100 kunica bilo) i rijesio ga sa supportom. 1 osoba, 3 mejla i rijesen problem. Ono kaj mene smeta u danasnje vrijeme je da bez obzira na cijenu proizvoda mnoge firme daju support preko fejsa (sto nemam) ili chatboota, nemas nikakav support mejl za komunikaciju. Chat eventualno gdje ili zavrsis kod Indijca pa se mozda dogovoris (ak ne pukne chat pa sve ispocetka) ili u AI chatbot koji dosad nikad al nikad nije bio od neke pomoci (hint: Amazon, cijena artikla u vrijedonosti 2600 Eura). Mejlom kad sam morao nekog kontaktirati cak i ako sam zavrsio kod drugog djelatnika najcesce nisam morao sve ispocetka objasnjavat. Nema sad to tolko veze direktno sa Cruacial-om ni BX-om nego sto to isto se dogada precesto. A da ne pocnemo i 1st level supportu a.k.a. Service Desk u mnogim firmama (barem moje iskustvo sa vecinom teleoperatera / ISP supporta u HR i u DE).