Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.11.2024., 10:43   #76865
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Planiram uskoro uzimat novi auto pa slušam savjete jer što više sam čitam i gledam recenzije, to mi se čini da je najpametnije ići pješke.

Trenutno vozim Mazdu CX5 (2013. godište, dizel, najveći zajeb u životu) i uzimao bih vjerojatno nešto slično (Crossover SUV / SUV). Strujići otpadaju iz priče jer mi za priključak u garaži vlasnik zgrade traži 5-6k EUR što je potpuno neisplativo.

Nakon čitanja postova na EV Clinic, vidim da su sve vrste hibrida jednaka propast kao i Mazda dizel pa sam i to maknuo s popisa. Jedino nisu još ništa komentirali Toyotinu 5. generaciju hybrida gdje mi upada Corolla Cross u priču, ali o tom po tom.

Što se tiče vožnje, uglavnom se svodi na tjedni shopping do trgovine, vikend izleti na relacije oko 100-200km udaljene + svakih cca. 2 mjeseca put do HR i nazad u AT od 500+km u jednom smjeru autoceste. Ne tražim nikakve sportske varijante, bitno mi je da ima ok prostora, da nije previše bučan na autocesti i da je potrošnja koliko toliko normalna.

Kandidati za sad:
Škoda Karoq, Kodiaq (na granici zbog cijene), eventualno Superb ili Octavia
VW Tiguan - 1.5 TSI ili 2.0 Dizel
Cupra Terramar - skroz novi, TSI 2.0 model, ne znam šta bi mislio
Hyundai Tucson - zadnje 2 generacije, ne hybrid verzija
Kia Sportage - facelift se pojavio u Koreji, sumnjam da će stići do nas u idućih 2-3 mjeseca kada bi odradio nabavku
Honda CRV - zanimljiva opcija, ali je 10+k EUR cjenovno iznad ostatka liste
Toyota Corolla Cross - djeluje obećavajuće, malo skučeniji od ostatka, ali nakon EV Clinic priče o hybridima mislim da je bolje zaobići
BMW X1 - gledao i njega, ali su im cijene zadnjih par mjeseci otišle u nebo

Nekako mi sve ide u smjeru nečeg iz VW grupe, u kombinaciji sa 1.5 TSI motorom (jer je to više manje jedina opcija osim dizela). Vidim da imaju neke Cupre i Škoda Octavia VRS sa 2.0 TSI motorom, ali po nekim pričama ni taj motor nije neka sreća.

Pucajte