Citiraj:
Autor Exy
Meni je smiješno da je grafa trošila 4W a sada troše po 300W a rade istu stvar dok se gay-ma. Imaju drukčije sposobnosti, dakako, ali za to me bk. Valjda mi dopuštaš da si sam biram što mi je smiješno. Tehnikalije me ne interesiraju previše.
|
Jasno, ne kaze se bezveze za takve da se smiju "ko lud na brasno". Pazi da ti ne prepukne slezena kada vidis da je potrebno ~100mA struje za MOS 6510 - sto ce reci maksimalno pola vata - a radi "istu" stvar kao i 300W nVidija do se "gay-ma".
Citiraj:
Pa zapravo si u krivu, pogledaj si malo review-e iz tog vremena. Geforce 2 MX je u gaymingu bio na 75% tadašnjeg high enda (Geforce-a 2 GTS). Ako je to škart valjda si u pravu.
|
Mogu ih pogledati, iako ih se donekle i sjecam.
Ali kuzim, ti si tip od sale, stosa, zeza, hihota i smijeha, pa je tako duplo slabija graficka (kroz vrijeme jos i gorih performansi) zapravo 75% high enda. Zasto su i izbacili MX400 niti godinu kasnije, da barem malo iskompenziraju taj nemusti cip...
Citiraj:
300W iz grafičke izvučem kad pokrenem 3d mark sa ovim odronom od GPU-a iz moj komp, ni po čemu specijjalnom midrange-u.
|
Cestitam, ti si moj idol. Probaj pokrenuti Quake 3 u 1024x768 i 16 bita pa vidi hoce cugnut 300W.
Citiraj:
Pa ja iskreno ne znam o čemu pričamo ovdje.
|
Primarno o tome da bulaznis i usporedjujes neusporedivo.
Citiraj:
Ja pričam o tome da je nekad gayming grafa vukla 4W, dok danas vuku po 200-300 i to je sad normalno.
|
Ne, ti imas sizofreno cepanje o tome da "graficka od 4W i 300W radi isto" (citirao sam te u prethodnom postu - i ne, ne rade) i imas "nostalgiju za niskim TDP-om graficke kartice" (citirao sam te u prethodnom postu - ne, na istom TDP-u aktualne graficke kartice pruzaju barem red velicine vece performanse; to sto ti mislis da postoji samo tvoja 300W graficka kartica je... a ono... kuzis).
Citiraj:
Tu sam ja priču prestao a ti si uletio i ušao u turbo patronizirajući mod u kojem mi naširoko objašnjavaš stvari koje su opće poznate.
|
Opce poznate jesu, ali ti ocito nemas opce znanje.
Citiraj:
Kao da smo svi retardirani
|
Ne svi, obracao sam se uglavnom tebi.
Citiraj:
i čekamo tebe da nam objasniš zašto sad troše više, jer nismo u stanju shvatiti sami da za to postoje određeni objektivni razlozi nego nam ti to moraš demonstrirati.
|
Ne bi bio prvi zabiljezeni put.
Citiraj:
Jedino što si demonstrirao je da iz nekog razloga (valjda objektivnog, dijagnosticiranog?) moraš uletavati u ovako autistične izljeve ničega, ne znam.
|
Moras malo poraditi na koheziji misli.
A ja inace volim uletiti u tako imbecilne tlapnje poput tvojih. Nista strasno, naprosto si u krivu i ne lucis stvari ispravno, sto je sasvim OK, samo poslovicno za moje ulete, uvijek uletim tamo gdje nema niti volje a ocito niti kapaciteta za savladavanjem novih spoznaja, unatoc tome sto su benevolentno i faktografski podastrte. Sto me uvijek pomalo rastuzi, ali eto,
c'est la vie.