View Single Post
Staro 06.11.2024., 23:50   #666
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Meni je smiješno da je grafa trošila 4W a sada troše po 300W a rade istu stvar dok se gay-ma. Imaju drukčije sposobnosti, dakako, ali za to me bk. Valjda mi dopuštaš da si sam biram što mi je smiješno. Tehnikalije me ne interesiraju previše.
Jasno, ne kaze se bezveze za takve da se smiju "ko lud na brasno". Pazi da ti ne prepukne slezena kada vidis da je potrebno ~100mA struje za MOS 6510 - sto ce reci maksimalno pola vata - a radi "istu" stvar kao i 300W nVidija do se "gay-ma".

Citiraj:
Pa zapravo si u krivu, pogledaj si malo review-e iz tog vremena. Geforce 2 MX je u gaymingu bio na 75% tadašnjeg high enda (Geforce-a 2 GTS). Ako je to škart valjda si u pravu.
Mogu ih pogledati, iako ih se donekle i sjecam.

Ali kuzim, ti si tip od sale, stosa, zeza, hihota i smijeha, pa je tako duplo slabija graficka (kroz vrijeme jos i gorih performansi) zapravo 75% high enda. Zasto su i izbacili MX400 niti godinu kasnije, da barem malo iskompenziraju taj nemusti cip...

Citiraj:
300W iz grafičke izvučem kad pokrenem 3d mark sa ovim odronom od GPU-a iz moj komp, ni po čemu specijjalnom midrange-u.
Cestitam, ti si moj idol. Probaj pokrenuti Quake 3 u 1024x768 i 16 bita pa vidi hoce cugnut 300W.

Citiraj:
Pa ja iskreno ne znam o čemu pričamo ovdje.
Primarno o tome da bulaznis i usporedjujes neusporedivo.

Citiraj:
Ja pričam o tome da je nekad gayming grafa vukla 4W, dok danas vuku po 200-300 i to je sad normalno.
Ne, ti imas sizofreno cepanje o tome da "graficka od 4W i 300W radi isto" (citirao sam te u prethodnom postu - i ne, ne rade) i imas "nostalgiju za niskim TDP-om graficke kartice" (citirao sam te u prethodnom postu - ne, na istom TDP-u aktualne graficke kartice pruzaju barem red velicine vece performanse; to sto ti mislis da postoji samo tvoja 300W graficka kartica je... a ono... kuzis).

Citiraj:
Tu sam ja priču prestao a ti si uletio i ušao u turbo patronizirajući mod u kojem mi naširoko objašnjavaš stvari koje su opće poznate.
Opce poznate jesu, ali ti ocito nemas opce znanje.

Citiraj:
Kao da smo svi retardirani
Ne svi, obracao sam se uglavnom tebi.

Citiraj:
i čekamo tebe da nam objasniš zašto sad troše više, jer nismo u stanju shvatiti sami da za to postoje određeni objektivni razlozi nego nam ti to moraš demonstrirati.
Ne bi bio prvi zabiljezeni put.

Citiraj:
Jedino što si demonstrirao je da iz nekog razloga (valjda objektivnog, dijagnosticiranog?) moraš uletavati u ovako autistične izljeve ničega, ne znam.
Moras malo poraditi na koheziji misli.

A ja inace volim uletiti u tako imbecilne tlapnje poput tvojih. Nista strasno, naprosto si u krivu i ne lucis stvari ispravno, sto je sasvim OK, samo poslovicno za moje ulete, uvijek uletim tamo gdje nema niti volje a ocito niti kapaciteta za savladavanjem novih spoznaja, unatoc tome sto su benevolentno i faktografski podastrte. Sto me uvijek pomalo rastuzi, ali eto, c'est la vie.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote