Evo da se javim nakon prvog kompletnog usisavanja stana nakon mapiranja sa Q5Pro koji je zamjenio S5Max.
Prvo usporedbe,
Q5Pro ima 99% onoga što ima i S5Max.
Konkretno, fali mu samo pumpa za guranje vode, on to radi na gravitaciju umjesto sa pumpom kao što je na S5Max, ali kako ja to ni ne koristim, meni je to skroz nebitna stavka.
Ali zato ono što ima, po mom mišljenju bolje od S5Max, ima dvije gumene četke koje su doista učinkovite na tepihu (na parketu će bilo kaj usisati prašinu) do te mjere da ću sada manje koristiti štapni Dyson za to. Zatim ima tiši motor za usisavanje, veći spremnik za otpad, definitivno (testirano) ima viši prag koji može popesti u odnosu na S5Max i algoritam mu je ispeglaniji. Manje se zabija, vjernije prati zid i ne zapinje za njega...
Sigurno ima još, ali ne mogu se sada sjetiti kaj.
Ono što mu manjka kod softwarea, što S5Max ima, jest određivanje snage usisavanja po sobama (barem nisam našao kako, a na S5Max to imam), odabir zona gdje da nejde dok je MOPP nataknut (npr. da nejde na tepihe dok pere, barem još nisam našao to, ali kako ne perem, ne treba mi, ali eto, fali u odnosu na S5Max).
Ako se sjetim još nečega dopišem, ili ako se vi nekaj sjetite dopunite ili pitajte.
U svakom slučaju, 259,9€ za Q5Pro je jako dobar deal za ono što se dobije, i dalje je to nekima puno novaca, i jest, ali sada barem možeš reći da si dobio kaj si platio, barem donekle
Živio konzumerizam.