View Single Post
Staro 06.11.2024., 12:26   #662
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Sada ste me natentali da idem vidjet baš koliko je trošio Athlon 900. Kaže TDP 50w, pa ajmo reći da je ta cijela konfa trošila kakvih 70-80W.
Danas se tolika potrošnja u igrama može ostvariti samo sa nekim APU/integrušom.

Najjače je što je marketing novi HW uvijek predstavljao kroz sve ove godine kao puno štedljiviji efikasniji i slično. Naravno da se sada može napraviti X puta više posla u zadanom vremenu, ali bome je i potrošnja otišla u nebo.

Sjećam se jer sam tada dosta DVD-ove enkodirao u Divx, da je znalo trajati po 6-10h (ovisno o duljini filma) u 2 pass-a (gordian knot, nandub, virtual dub i ostali alati ), dok danas Handbrake to riješi u prosjeku u 5 min ili manje. Napredak FTW

Inače smo tada sanjali o tome kada ćemo moći enkodirati u stvarnom vremenu (dakle ako film traje 2h i samo enkodiranje 1 pass traje toliko). Ne mogu se sada sjetiti, ali mislim da je A64 ili kasnije C2D to već mogao, a i Athlon XP je već bio opaka makina.

Nego jel ima netko ovaj rijetki Hacker sa Mafia naslovnicom iz uvodnika da ga skenira?
I zna li se da li je uopće drugačiji od ovog sa Konoko ili je samo naslovnica drugačija...vidim da unutra piše za neke rivjue da su retro ili kako već...vj iz Mafia broja...

Uff kako ste se raspisali A gle, evo moje mišljenje - što je štedljivije? Ryzen proc koji ima TDP 95W i odradi isti posao za 15-20 minuta ili neki stari athlon XP kojeg sam ja imao (palomino) koji ima npr. 60W i odradi posao za 3 sata? A i ne rade procesori stalno na max opterećenju za većinu poslova.

Nego, ovaj Hacker koji ima Mafia naslovnicu je baš drugi broj, samo njega su dobili isključivo pretplatnici i nikad nije završio na kisoku zbog problema s izdavačem. Rozi "Konoko" je bio sljedeći broj i znam da sam ga čekao mjesecima dok se nije pojavio, zaljubio se odmah u igru Oni koliko god bila nesavršena, nabavio je u kratkom roku i pomlatio sve što sam mogao u igri i usput poginuo jedno 200 puta Da, mene isto zanima taj broj s Mafia naslovnicom, a koji je također broj 66.