Topic nije baš aktivan... ima li vas još koji koristite novije Realme mobače?
Moj Realme 7 Pro je nakon 3.5+ godina pouzdanog rada počeo zafrkavati pa gledam zamjene, nešto tipa R11 Pro - R13 pro (+). Znači srednja klasa, normalna upotrebe bez igranja, ali da bude pouzdan kao i ovaj stari.
MTK chipset bi izbjegao jer dosad skoro svi mobači doma su na neku foru imali čudan rad light senzora i bili su izbirljivi po pitanu spajanja na neke wifi mreže.
Baterija je još u začudno dobrom stanju s obzirom da je nisam mazio, od prvog dana na brzom punjaču 65W.
Zanimljivo je ovo s mojim R7 Pro, snapdragon SOC, sve je super pouzdano radilo, auto podešavanje svjetline ekrana meni ok. Jedino je fingerprint reader u ekranu ponekad malo ćudljiv.
I sad unatrag par mjeseci odjednom je u stanju poluraspada:
- Wifi i bluetooth na random prestanu raditi, nakon reboota sve ok
- svjetlina ekrana povremeno čudno i sporo se podešava, ne pomaže ništa
- kamera povremeno više ne snima video u 4K, javlja neku glupost oko codeca, obrišem cache i data i radi dalje
- hrpa programa koji su dobro radili odjednom crkavaju ili imaju čudnovate probleme
- itd...
Baš čudno se to sve skupa ponaša, ali kako se neke situacije poprave nakon brisanja data/cache ili reinstalacije imam osjećaj kao da se mobaču negdje unutra koruptira flash memorija...
Ili mu je istekao uprogramirani rok trajanja
Sve u svemu, gledano unatrag, vrlo dobar omjer cijene/mogućnosti jer me tada koštao samo 240€