Citiraj:
Autor lobo64
Ja imam ciklonski (bez vrećice) Philips, koji je doduše bio bitno skuplji od ovoga, kojem snaga nikada ne opada, bez obzira koliko je pun tako da računam da bi i taj trebao raditi otprilike isto.
Potraži na netu sajtove sa testovima usisavača (znam za njemački Stiftung Warentest) pa se malo pobliže informiraj.
Ključni parametar se zove "usisna snaga", kod Electroluxa je navedena sa 170 W što baš i nije mnogo. Ukoliko imaš kućnog ljubimca ili "neurednu obitelj" (imam jedno i drugo), možda da gledaš nešto snažnije od ovoga.
Isto tako, veličina posude za smeće igra ulogu, ako imaš kuću, trebao bi ciljati model sa većom posudom. Filter nije problem, izvadiš i opereš, ja svog perem nakon 5 usisavanja (stan u centru grada, 65m2).
Evo link na model koji ja imam:
https://www.mall.hr/usisavaci/philip...ce?tab=reviews
|
Hvala ti na sugestiji..
Gledao sam i philips modele, nije mi se svidilo sto je sipka farbana, a ne inox, mada to ne mora nista znaciti ako se pazi... drugo, sto ne znam jos za electrolux, a za philips sam vidio da nakon rijetke mrezice ide prvo spuzvica, pa se bojim da bi se ta spuzva mogla s vremenom nepovratno zapuniti.. volio bi da je zica sa vlaknom prije spuzve

Kakvo je tvoje iskustvo po pitanju odrzavanja tih filtera?
Preletio sam malo po yt , ali uglavnom ljudi isprobavaju novi cisti usisavac, sa par poteza, mislim da bi svaki odradio meni posao, veci problem su mi filteri, da su visekratni, da se mogu prati, da nije nesto kao Miele modeli, di pise da moras godisnje mijenjat filter koji je 50€...
Ja u kuci nemam tepihe, samo parket i plocice, pa mi ni nije tolko snaga presudna, meni je ovaj sad stari hoover, na kotacicu okrenut na 20-25% uvrh glave, ali dok se napuni posudica, filter je u takvom stanju da mozes i na 100% snage okrenut, nebude imao vise snage za uvlacit.. a kad je cist, na 20% dize otirac bez problema..
Takodjer ne znam tih nekad 2100w koje ja imam i danas npr 700w kolko je to slabije..
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G