View Single Post
Staro 02.04.2003., 22:28   #1
CyberLord
Premium

CyberLord's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ajmo malo pljuvat po trgovinama

Pa, kako i sam naziv teme kaže : PLJUJMO PO TRGOVINAMA INFORMATIČKE OPREME.

Idioti iz HGspota me iznenade svaki dan. Evo primjera:

1. Svoje konfiguracije nazovu po tome koliko su 3DMarka postigli u 3DMarku 2001 ili 2003, a pitanje je: s kojim grafičkim karticama? U niti jednoj konfiguraciji nije navedena grafička i ponose se rezultatima iz 3DMarka. Izgleda da je Bog sašao sa nebesa samo za HGspot i stvorio duha grafičke kartice koji će donijeti mir i blagostanje njihovim kompjuterima.

2. U prijašnjim konfiguracijama su stavljali očajno malo RAMa. Stave 128 MB SDRAMa na Pentiuma 4 od 2 i više GHz i tobože imaju kompjuter sa P4 za manje od 5000 kn. Imajte na umu da su tada bili skuplji nego sada. A što je još gore stave i matičnu sa integriranom grafičkom i sad tih ionako jadnih 128 MB dijeli i grafika. I sad bi to trebao biti neki jaki komp samo zato što ima P4.

3. Evo malo i po WebShopu.
Odlučim naručiti ventilator za kućište (neki Spire koji svijetli) i posljednjih 7 dana stalno piše: nije raspoloživo dolazi za 1 dan. I tako prođe jedan tjedan i još on dolazi za jedan dan. Odlučim ga ipak stavit u narudžbu i kaže mi: bit ćete e-mailom obaviješteni kada će trenutno neraspoloživa roba doći na lager. I čekam ja tako - i evo danas maila koji kaže ovako : proizvod taj i taj iz vaše narudžbe više nije u ponudi Hgspota. Zašto ga onda nisu makli iz ponude prije tjedan dana ?

4. Razočaran, odlučim malo pogledat njihovu jadnu ponudu. I dolazim do zanimljivog proizvoda u grafičkim karticama - Pine SIS 305, 8 MB RAM (vau, zbilja što će ti tako mnogo RAMa na grafičkoj) i PCI sučeljem. To čudo tehnike dobije se za nekih 150 kn i pored cijene veliko piše - NOVO !
E stvarno nabavljaju robu kojoj je potražnja ogromna.

Evo ja nisam iz Zagreba pa ću malo skrenuti u Karlovac koji mi je bliže. Najme tamo postoji neka idiotska trgovina imenom Comel. I oni su kreteni:

1. Čuo sam da je jedan čovjek imao problema sa Win XP dok su oni bili još relativno mlad OS. Nije imao drivere za modem koji podržavaju XP, a i pokvario mu se komp. I tako on ode u Comelov sevis jer nije znao što je sa kompom i pritom im ostavi vlastitu orginalnu verziju Windowsa XP da mu reinstaliraju OS ako je u tome problem. I tako oni pokušavaju reinstalirati OS, ali ne ide. Svi koji su pokušavali reinstalirati XP znaju da to nije lako a da se pritom ne izgube podaci. I zove čovjek nakon jednog tjedna servis i oni mu kažu da ne mogu reinstalirati OS. Njemu je hitno trebao komp i on im kaže da požure. I oni riješe problem ovako:
formatiraju disk i instaliraju XP. Sad nazovu čovjeka da mu modem ne radi, a oni u svojoj "bogatoj ponudi" nisu imali niti jedan modem sa driverima za XP. Problem opet riješe na svoj uobičajeni glupi način. formatiraju disk i instaliraju Windows 98. E, ali su dobili jezikovu juhu. I čovjek odvede komp u HGspot. Nakon što su ga držali 2 tjedna i pritom naplatli 350 kn nisu napravili baš ništa.
Djela sama govore.

2. Comel se naširoko i nadugačko hvali (u Karlovcu) kako ima najbogatiju ponudu u Karlovačkoj županiji što se tiče informatičke opreme i vrhunski opremljen servis sa stručnim i školovanim osobljem. Što se tiče servisa prethodni primjer govori sve, a što se tiče ponude: cijene su im astronomske - evo nekoliko primjera P4 3,06, 7000 kn; 512 MB DDR 266 (333 i 400 još nemaju u ponudi) 850 kn; konfiguracije - niti jedna ispod 5k kuna- bilo Duron 1300 i Tualatin 1300, a sa P4 redovno iznad 7k kuna. Još niti jedan medem iz njihove ponude nema drivere za Win XP.

i što je najgore - cijeli Karlovac kupuje od njih jer oni "nude kvalitetu"

Ima toga sigurno još. I stoga gdje god se nalazili uvjek se nalaze ovakvi primjeri pa stoga pozivam PC Ekspertovce da ovdje podijele s nama te gluposti, ljutnju, smijeh i tugu uzrokovanu informatičkim trgovinama.

:mad: :confused: :burn: :clap: