Ja sam odlucio riskirat pa sam preko alija uzeo
aoostar gem12 mini sa ryzenom 6900hx.
Trebao je doci iz spanjolske (jer stoji da je ducan otamo), ali je na kraju dosao iz francuske, no nikakvih ekstra davanja nije bilo. Dhl ga donio na kucnu adresu.
Dojmovi su skoro pa odlicni. Pc je dosta brz, preporod nakon thinkpada x230 i njegovog dual core i5 procesora

i sto je najvaznije tih je, hladan, ima dodatni (60mm ako se ne varam) vent koji puse po nvme diskovima i memoriji. Utrpao sam unutra 2x 16gb ddr5 na 5600mhz-a, digao tu memoriju u biosu na 5800mhz, stabilno radi
Od minusa, prvi minus je americki power adapter, iako sam narucio euro (dali su sa americkog na euro onaj konverter). Drugi minus je wifi - iako je intel ax200 nikako se ne uspjeva spojiti na 5ghz mrezu. Probao sam s 4 druga drivera, ali no go. Kasnije sam vidio da se hrpa ljudi zali na isti problem - 2.4ghz band radi, ali 5ghz nece, problem je jednostavno u kartici tako da sam narucio drugu wifi karticu (drugi model) za 15€, takodjer s alija, pa cemo vidjet kako ce se ponasat.
U paketu sam dobio power adapter, nosac za iza monitora koji se sarafi u vesa mount, hladnjak s gumicama za jedan nvme disk, i dvije vrste gumenih distancera za kuciste.
Zakacio sam ga iza na monitor i mogu rec da je fora. Ne zauzima nista vise prostora na stolu od samog monitora
Posluzit ce i vise nego dobro za svakodnevne stvari, net, office, virtualke, multimediju i povremeno igranje starijih naslova. Samo da imam srece pa da ne odapne brzo jer suludo bi bilo ocekivati ikakvu podrsku ili reklamaciju od bratje kineza, al u taj sam rizik svjesno usao.
Nego, obzirom da sam se malo zaletio kod kupovine, da sam malo bolje gledao mogao sam uzeti za cca 70ak dolara/eura vise mini pc od
gmkteca - k8 plus, koji ima ryzen 8845hs i samim time jacu grafiku (radeon 780m), ali jebajiga, i s ovim sam zadovoljan.
Stavim koju sliku sutra/prekosutra ako ne zaboravim.
E da, i jos jedan plus kod ovog mog mini pc-a (a takodjer i kod tog modela gmkteca) je to sto imaju occulink port, odnosno moguce je preko vanjskog adaptera spojiti eksternu graficku i onda imati pravu malu gaming masinu