View Single Post
Staro 28.10.2024., 09:05   #3264
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
vjerovali ili ne sve je to EU maslo . prislino zapošljavanje stranih polupismenih nekompetentnih radnika. nema šanse da nas ili bar iz BiH nema dovoljno za te poslove.

kako to da baš sad od 2020 ima toliki priljev . gdje au nestali naši? odlaze van od 1991 i uvijek je bilo radnika. burze pune, nezaposlenost velika, nemojte reć da je HDZ napravio novu Švicarsku u 4 godine
A daj molim te sa tim teorijama...

U mojoj branši nema nikoga na burzi, nitko nam se ne javlja na natječaje za posao, a mladima se sve manje radi... Riječ je o lijepom uredskom poslu.

Znam iz prve ruke da za građevinu iz Hr i BiH nema nikoga novoga za zaposliti, sada su najbolji novi "kvalitetni" radnici iz Albanije i Kosova, pred 10 godina ih nitko nije htio zaposliti.

Kad i ovih malo starih poštara koji dobro rade svoj posao ode u penziju, tek će tada nastati pravi problem.

Koga znaš danas da kaže da će kad naraste biti poštar, domar, čistač, pekar, dostavljač, skladištar... ?

Da EU... otišao je cijeli svijet u q... čim je postalo sramota raditi neke poslove... i sad je problem u ljudima koji dolaze i hoće raditi te iste poslove.

Nama u ured dolaze dva poštara, naš i indijac... i obojica su fantastični i odlično rade svoj posao. Naš donosi redovnu poštu, a indijac donosi pakete. Indijac se trudi, strpljiv je, pristojan. I šta sad ako ne zna hrvatski, znam ja engleski i sporazumijemo se i nemam problema da mi donosi pakete. Sva pošta/paketi nam stižu uredno i na vrijeme.

A da se razumijemo, nemam ništa da se ovi genijalci koji ne rade svoj posao, kradu i slično deportiraju po kratkom postupku. Mislim da će i ovaj koji je bacao poštu tako završiti, jer ako se ne varam, to uopće nije mali prekršaj.