View Single Post
Staro 28.10.2024., 02:02   #7
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Zato jer ti je iz nekog razloga postao RAW, čitaj bez particija.
Treba probati sa nekim od novijih recovery programima (koji znaju raditi sa M.2 diskovima) pa da pokuša vratiti / osposobiti particiju tj. podatke.
Ako sam dobro shvatio nakon malo guglanja, svi podaci su na disku ali OS ne zna gdje su točno jer se nešto zbucalo s podacima o particiji. Negdje se spominje da je dovoljno promjenit slovo a negdje da triba klonirat citavi disk u ovakvom stanju prije nego išta napravim dalje...

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Nije to m.2 disk, to je onaj kingstonov A400 od 960GB, SATA.
Izgleda da se prilikom tog odspajanja/spajanja na neki način obrisale particije, to inače može napravit windows instalacija (naravno, ne sama od sebe ).
Kao što kaže Nikky, ništa dalje dirati po tom disku nego na drugi disk instalirati recovery softver pa vidjet jel se može što spasiti.
Da, radi se o SATA disku. Navodno je najčešći razlog ovakvih problema neispravno napajanje i prekid u trenutku pisanja na disk. Što ne vjerujem da je razlog u ovom slučaju jer nisam dirao disk dok je komp bio upaljen.

Jeli moguće da je win 10 nešto krivo zapamtio obzirom da sam na isti SATA kabel predhodno spojio, izbrisao neke stvari i formatirao SSD kojeg sam koristio za napravit bootabilni medij za instal windowsa?

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Sta si ti radio sa tim diskom kod onog prtljanja sa instalacijom windowsa ja ne znam jer ne zovem se Milan a niti sam Vidovit, no cinjenica je sljedeca:

Tvoj SSD je u RAW formatu, dakle necitljiv. Opcije su 2.

1. Mos ga formatirat i volila, doci ce.
2. Mos googlati " Fix a RAW Partition or HDD/SSD".
Kao šta je pitam jer mi nije jasno /ne snalazim se , mogao bi i ti pitat stvari koje ti nisu jasne kako bi mogao nešto adekvatno savjetovat.
Nema potrebe da budeš Vidoviti Milan.
Pa sad biraj želiš li nekome pomoć ili želiš sam sebi ispast pametan jer si nekome tko se ne snalazi i traži pomoć na forumu spustio savjet da ode put gugla.

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Nema sanse ako je PC propisno ugasen i onda odspojen SSD da isti poslje predje u RAW iz cistog mira.

Naravno, sto bi znacilo da je doticni SSD u nekom trenutku ipak bio spojen u kompu gdje se prtljalo/borilo sa instalacijom windowsa.
Da ponovim ono iz prvog posta u temi...
Da bi instalirao win na novom kompu, bio mi je potreban bootabilni medij kojeg sam napravio na kompu kojeg stalno koristim. A kako nebi bilo problema, predhodno sam ugasio komp i odspojio disk...

U niti jednom momentu spomenuti SSD iz kućnog kompa nije bio u novom poslovnom kompu na drugoj lokaciji kao šta nije bio ni spojen u home kompu dok sam radio bootabilni medij.