View Single Post
Staro 26.10.2024., 20:59   #8604
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
IMO pretjerivanje za FSR, imao sam RTX 3060 Ti i koristio sam DLSS u svakoj igri, a bilo ih je puno i potpuno sam bio naviknut na taj prikaz. Prelazak na FSR nisam ni osjetio, da vidim shimmering u nekim igrama kojeg na nvidiji nema ali shimmeringa ima i nativno, tak da hebe mi se.
Zato imam AFMF 2 koji radi odlično, pa tam di nema FG unutar igre imam ovo, za 4K služi svrsi.
Ma da, nekako mi je ostalo u glavi da je dlss bogomdan a fsr sranje, ali to je valjda vrijedilo dok je fsr bio 1.0
Na laptopu moram koristiti balanced fsr jer je igpu slabašan za BG3 pa onda vidim i ja taj shimmering, pa sam mislio da je to uvijek tako. Ali na quality i ultra quality to ne vidim. Evo za primjer, jedan dlss quality, jedan fsr quality. Pa sad nek netko kaže koji je ss dlss a koji fsr

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Hellhound je malo dulja grafa ali hladnjak je brutalno dobar i za tu lovu nema bolje 7800xt.. Ja ju imam preko godinu dana i temp. su smijesne, pogotovo ak sam narihtas.

Upgrejdao sam 3060ti Gaming OC pro na Hellhound i 7800xt je puno jaca grafa. Ono sto 3060ti ganja na 1080p ova vrti na 1440p i vise od toga. Dobro se drzi i sa UE5 igrama na 1440p. Tu grafu izvlaci sto ima relativno puno GB/s i 16gb memorije i zbog toga je ce vjerojatno dobro drazt neko dulje vrijeme, po mom misljenju.

Bas igram zadnjeg MechWariorra koji jede gafe za dorucak tak da samo rtx 4090 ima zdravih 60fps na 1440p i zadovoljan sam kak ide sa malo narihtavanja bez FSRa..
Zanimljivo, trenutno imam upravo 3060ti gaming x
Iz nekog razloga sam si zamislio da ne mogu stavit na RM550X grafu sa 2x8 pin, ali jasno da mogu. Pa sam prvo mislio na RTX 4070 iako je riječ o zbilja anemičnoj grafi koja ima manji memorijski bandwidth od 3060ti. 7800XT, kao što si reko, 16GB memorije i dobra mem sabirnica, kako i priliči nekakvom slabijem midrange-u. Dobro da sam izbjegao metak sa 4070.
Naručio hellhounda sa mindfactory, 470EUR.
Exy je offline   Reply With Quote