Ja sam ćirilicu učio u trećem osnovne, ne znam kako ste vi neki u prvom (mi smo u prvom učili pisati latinicu, brojati...)...očito se razlikovalo od grada do grada ili ste nešto dobro pobrkali. U prvom smo postajali pioniri, ali tek u trećem ćirilica (treći sam pohađao 89-90).
Ženina sestra je mlađa dvije godine od mene i ona je ako se dobro sjećam zadnji pionir (u školi je ona bila jedna generacija iza mene), ali po svemu što sam saznao od ekipe približno svojih godina, ja sam bio zadnja generacija koja je učila ćirilicu. Ne znam, razmišljam i malo mi se čini suludo da se 91 učila ćirilica u školama. U prvi sam krenuo 1987e kao Piksa.
Fun Fact za ove koji ne znaju, ruska ćirilica je drugačija od sprske. Nešto se da pročitati jer je slično.
@XLR: misliš na fil sa prijevodom na ćirilici? A tako ne mogu ni ja, definitivno sporije čitam od latinice. Ali vele da se ide praksom do savršenstva.
Kako skupljam stripove i relativno nedavno je izašao kompletni Asterix u integralima od srpskog izdavača koji sam kupio....unutra su napravili jednu foru, a to je da je strip na latinici, ali kad A i O odu u Rusiju, tamo ekipa priča na ćirlici; e takve sitnice su mi baš fora i drago mi je da znam čitati.

A vježbam i na komentarima na YT videima.