Tema: ARM
View Single Post
Staro 23.10.2024., 21:52   #91
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
E to me zanimalo, pogotovo ovo oko baterije, hvala.
Uzmi to sa zrnom soli jer samo doslovce samo surfao i kliketao po Windowsima, pa treba malo bolje istraziti sto se tu zapravo dogadja.

Ali poucen iskustvom Chromebooka, za kojeg zaboravim da mu treba punjac - autonomija je ocekivano sjajna.

Citiraj:
Nadam se da će se Qualcomm izvući iz ove zavrzlame s licencama i da će WOA zaživjeti kako spada. Nekako mi se čini da bi takvi SoC laptopi mogli biti pristojna računala sa zavidnim performansama.
ARM bi mogao prije ili kasnije zavrsiti kao Rambus sa tim svojim IP smicalicama.

Pogotovo kada se RISC-V lagano probija i gotovo da ni ne kaska hardverom koliko kronicno softverom za raznim ARM iteracijama. Uskoro ce na PcE (nadam se da cu uhvatiti vremena za vikend) osvanuti jedan sareni RISC-V roundup sa Mango-Pi RBP Zero formata, DeepComputing DC-ROMA laptopa i SiPeedovog LicheePi4A SBC-a s cak 16GB RAM-a. I sâm se veselim vidjeti neke rezultate.

PS, da se osvrnem na ovo:

Citiraj:
Bila bi šteta da se na kraju na svim tim računalima sa Snapdragonom vrti samo Linux.
U principu, ako pod "svim tim racunalima" ne mislis na Android, onda se zapravo jos uvijek niti na jednom, IMNSHO, nazalost, ne vrti Linux uopce.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote