Autor zolakt
Imam problem s A1 optikom (njihova infrastruktura).
Zahvaljujući ekipi tu sa foruma uspio sam složiti sve sa svojom opremom (hvala još jednom), i nekih godinu dana je radilo bez problema. Imam Mikrotik RB4011 i Zyxel PMG3000 ONT (onu DE telekom verziju). Na Zyxel ukucao serijski broj od njihovog Huaweia i sve radi bez problema. Huawei skuplja prašinu u ladici.
Prije 2-3 tjedna krenula mi je žvakati veza. Nekad je ok, ali ima dana kad puca na 10-20 sekundi svakih par minuta. Nije do moje opreme, na njoj ne vidim nikakve prekide. A i znam ljude kojima se počeo događati isti problem, u isto vrijeme, a koriste njihov Huawei.
Zvao da to riješe. Došli bespotrebno mjerit signal iako sam 10 puta govorio da je problem u centrali, a ne u mom priključku. Tehničar došao mjerit, gleda u moju opremu kao da je svemirski brod, ništa mu nije jasno. Mjeri signal, sve ok, što je bilo i očekivano jer ga mjeri 5 sekundi valjda. Zove svoje u podršku, oni ga uvjeravaju da je nemoguće da radi bez njihove opreme... naravno... čovjek isto gleda, pa nisam lud, tu sam i vidim da radi. Njima je to i dalje nemoguće... I naravno dovoljan razlog da me trajno odjebu.
On ima neku priču koja meni nema veze s mozgom, ali nisam neki stručnjak, pa procijenite sami. Kaže da su prije godinu dana (iako radilo sve ok cijelih tih godinu dana) konfigurirali centralu za ZTE routere, pa kod ljudi kojima je ostao Huawei je vidio da se to znalo događat, da se nešto krši međusobno. Kad zamjeni sa ZTE, da prestane.
Pa sada, imam par pitanja:
1. da li ta priča ima ikakvog smisla?
2. ako pristanem da mi zamjene Huawei za ZTE (koji će isto tako skupljati prašinu u ladici) kako konfigurirati Zyxel da glumi ZTE? Da li isto samo serijski broj od ZTE trebam poštimati? Ne ide mi se u tu avanturu opet, jer mislim da baš nikakve razlike neće biti, i da je problem njima u centrali
3. da li netko ima savjet što da radim dalje? Njih ganjat je besmisleno. I da imam njihovu opremu, kad mi dođe mjerit na 5 sekundi, teško da će uhvatit to pucanje. A kad vide da nije njihov router tu svaka daljnja priča staje, jer to je nemoguće... Da mjerim hakom metrom, pa dalje na hakom?
|