Citiraj:
Autor coconut
Obzirom da se radi o particiji s OS-om, treba li napraviti bite-by-bite kloniranje? Koji vam se program pokazao najsolidniji za taj posao?
Trenutno je OS na 250Gb SSD-u, a u novom kompu ide na M.2.
Što se tiče pada performansi, čisto sumnjam da će doći do njih jer sa i5 7400 i 8Gb DDR4 2133MHz prelazim na R5 7600X i 32Gb DDR5 6000MHz.
|
Naravno da će ti ryzen biti osjetno brži od intela, ali ako se dobro sjećam navodno budu 10ak % niže preformanse ryzena sa korištenim/upgradeanim win u odnosu na frišku instalaciju. Intel navodno uopće nema ovih problema dok ryzeni imaju.
Doduše, razumijem ja i ovaj dio da ti se uopće neda zezat s time, s podešavanjem. Inače ako se odlučiš, većina postavki za programe ti je po users\tvoj user\appdata, a ako koristiš nešto starije onda zna biti i pod my documents.
Ugl kakogod, ovo će ti biti bogovski upgrade i osjetit će se fino. Ja sam išai sa mislim i5 3450 na r5 3600 i baš je bio kvalitetan skok.
EDIT: I da, svakako si makni te intel drivere ako ih imaš pro progs&featrues prije prelaska. I ne zaboravi skinut zadnje AMD chipset drivere.