Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 18.10.2024., 15:12   #4976
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
@murina, imaš skoro isti setup kao ja. Toliko sam pisao o tom smeću i ti ga uzmeš, baš si mazohist. OK, u Splitu si gdje nisu tako niske temp pa neće često u defrost kao meni i samim time pravu buku kod grijanja sigurno nećeš čuti. Kod mene se visokofrekventno pištanje dosta čuje, nije kao ovo kod tebe. Hlađenje isto nije dobro jer ne može nisko modulirati, kompresor se stalno uključuje/isključuje, unutarnje onda vraćaju vlagu i smrad u prostor i pušu non-stop. Senzori u AP20 su loši i stalno ili pregrijavaju ili previše hlade manje sobe tako da vrata moram držati otvorena. Pošto u zraku imate dosta soli, obrati pažnju na vanjsku jedinicu, na svojoj sam već drugu godinu uočio tragove hrđe. Sve u svemu, ima puno boljki da bih ikome preporučio sličan setup.

Sjecam se, vec je bila kupljena. To opisano su mi najgori simptomi lose klime.

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
To je za za poluditi
Platio si klimu vjerojatno 10tak k €, nisi još ni ušao unutra, i već problemi.
Tko ti je radio instalaciju? Moze i na pm
Instalaciju i nabavu je odradila firma Brass iz Splita. Radim u arhitektonskom uredu, oni su nam inače kooperanti pa je kompenzacija bila super opcija

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Sviđa mi se ideja općenito, još pod krov staviti da ne pada kiša po vanjskoj i super.
Ali, ja bih nekako drugačije proveo ove cijevi otraga.
Tu si blokirao skoro 1/3 ispuha vanjske jedinice.
Ne vidi se baš najbolje koliko su blizu rešetki kondenzatora, ali to bi bilo dobro provesti drugačije. Koliko će to utjecati na rad, pitanje je za stručnjake

Ide krov (probat ću napravit zeleni kad bude para) i perforirani panel na leđa konstrukcije da pokrije klimu. Ne znam na pamet koliko ima prostora ali gledali smo da bude komodno pa je valjda ok.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Za ovo klapanje, probaj samo rukom taknuti limove. Moguce da u odredjenim situacijama rezoniraju, ovisno kako kompresor modulira u tom trenu.

Moje klime imaju taj zvuk kao da ventilator zapinje od nesto, a zapravo limovi vibriraju jer su tanki. Dosta da taknem prstom i prestane.

Nisu vanjski limovi koliko sam uspio skužiti pipkanjem.

Sent from my iPhone using Tapatalk