Citiraj:
Autor D1viry
Mogu raditi što god hoću, jer mi je legalizirana kuća na svih 120m2, a ne kao kuća sa terasom. Nije posebno natkrivena nego je u gabaritima kuće sve.
To što je bivši vlasnik pomaknuo dva mala zida i jedan vanjski zid zamijenio masivnim stupovima, nije moj problem. Sve je po projektu, svim dozvolama i sve je plaćeno.
Provjereno posvuda, tri puta je bila provjeravana kuća (zbog legalizacije i zbog kredita) i imam odriješene ruke, ako želim zatvoriti to prozorima i/ili zidom.
Komunalije plaćam kao da je zatvoreno ionako. Ne smatraju to terasom.
To je ista stvar kao da zatvoriš balkon koji ne izlazi iz gabarita kuće, nego je uvučen, a na vanjskom nosivom zidu je horizontalni serklaž.
Ništa nije dodano, niti izlazi iz gabarita temelja kuće i vanjskih zidova kuće.
|
Ok, ti radi što želiš ali nemoj ljudima govoriti da mogu balkon, kakav god on bio, zatvoriti bez ičega i pretvoriti o sobu, totalno krivo i ne smiješ to raditi bez dozvole. Bio stan ili kuća svejedno, ne ulazim u to da je u stanu kompliciranije zbog suvlasnistva i postat ce jos kompliciranije.
Zatvoriti lođu/balkon bez promjene namjene može se bez građevinske dozvole, ali radi glavni projekt po pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima, a koji opet mora biti uslađen s prostornim planom, zakon o suvlasnistvu itd.
Odi malo i čitaj mišljenja ministarstva graditeljstva, pa ne pišem bzvz, bavim se projektiranjem već 15 god.
Edit: i nema veze ako je unutar tlocrta kuce. Kazne su sad ogromne i ljudi ce se nac u problemima.