I ja volim uložit u takve "rizične" stvari.

Pa da vidim dokle ide.
Iako nisam još popušio lovu, a uložio sam nešto BTC-a u Forex..to je bilo u koroni u zestokom lockdownu, neka kineskinja se javila na dating app (lol) i pocela spika i predlozila mi Forex i nudi know how invest. Iz puke dosade odlucim ulozit 100e. Da skratim pricu, zaradio sam 20e na tih 100e i tu me pocela nagovarat da ulozim vise. Naravno da nisam. (PS. nisam dobio ni sisu u inbox lol)
Drugi put me frend molio da mu posudim 15000kn, a on meni zauzvrat da u istom iznosu token CAKE u tom iznosu i pokaze mi kak da oricim i dizem kamatu. Kako me u tom periodu (isto korona i rastava) bolio k.... pristao sam i na to. Ugl preko Safepal walleta fakat oročio CAKE s kamatom od 137% godisnje (lol) i dizao 1500kn kamata svaki mjesec, a imao sam isti broj CAKE-a i dalje. S tim da mi je i vrijednost CAKE-a narasla na ukupni iznos od 25000kn...frend vratio novce nakon 3 mjeseca, a ja izasao u debelom plusu, nit kriv nit duzan.
I treca suluda investicija mi je bila NFT Deez Nuts. Kupio slicicu opet na nagovor tog istog frenda za nekih 1000kn. To je bilo 2021 u onom NFT ludilu po ljeti. Ugl slicica mi narasla na 0.55 ETH, to onda bilo oko 10000kn i prodo sam.
Imao sam lude srece da nisam popusio lovu i danas iz ove perspektive nebi to ponovo uradio. Danas preko Revoluta ulazem u srednje rizican mjesoviti fond (vidi Robo-Advisor na invest tabu). Dugorocno na 10 god imaju prinos od nekih 40-50%, a lovu mozes izvuci u svakom trenutku.
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk