Nakon mjesec dana cekanja, konacno mi je stigao Pimax Crystal Light ima nekoliko dana.
Ukratko, danas ga pakiram i saljem nazad te trazim refund. (imaju 15 dana besplatan povrat)
Nevjerovatno da koliko jeftini dojam daje plastika. Kad ga stisnes malo, skripi, savija se...
Uzasno neudoban. Sa obicnim face plateom obrvama dodirujes lecu, pa je potrebno odmah u startu uzeti njihov 15mm face plate koji pomaze utoliko sta vise ne diras obrvama lece, ali zato sa strane i od ispod prolazi puno svjetla. Trebao mi je doci njihov comfort strap kit, free of charge, ali su ga zaboravili stavit u narudzbu.
Tvornicke slusalice su blago recfeno, koma. Treba odma DMAS slusalice uzeti no one su konstatno out of stock.
"Lens Lottery" me nije pomazio, pa sam dobio jednu defektnu. Imam osjecaj kao da gledam u kriz, ne mozes se fokusirati ni na pano u SteamVRu a da te ne pocne mantati. Masu ljudi ima iste probleme, rjesavaju se zamjenom leca, a koje se cekaju minimalno mjesec, dva. Kako mi se ne da zezati, jednostavno ga vracam nazad i zaobilazim Pimax do daljnjega. Ovo mi je drugi (imao Pimax 5K za probu, takodjer odmah vracen)
Dalje, imam problema kad ga stavim na 120Hz, pocne se raspadat slika, treperit, i bijele crte po ekranu.
Spajao se covik iz Pimax preko TW, blage veze taj nema. Kopa mi po shaderima u ContentManageru za AsettoCorsu i kaze da zbog njih treperi slika. Trebalo mi je neko vrijeme da mu dokazem da AsettoCorsa i AsettoCorsaCompetitizione nisu iste igre gdje su vertikalne bijle crte najizrazenije

kasnije su se pocele pojavljivati svugjde a ne samo u ACC, i u Pavlov.u, Half Lifeu, pa cak i na desktopu.
A finalni zakljucak nakon sto mi potvrdio da sam sve dobro podesio jest ovaj
Ne bi da je fažol pa će sutra biti bolji...
Ali ono sto sam vidio kroz lece, kad zanemarim ovih par "sitnica" je zbilja impresivno. Kome se da nosit ovo na glavi, i ulozit jos bar 400-500€ dodatne opreme, prije svega pravi comfort strap, sa utezima, blokatorima svjetla,...te naravno slusalicama, kontrolerima, jer su tvornicki zesci smjeh od kvalitete, i ima dosta strpljenja, vremena i volje, moze sloziti zbilja pravi stroj za gustanje.
Ja nemam, vracam se nazad na triplese