View Single Post
Staro 15.10.2024., 18:01   #24
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Apropo tih crtanih iz vremena juge, to gledao nisam, pa me niti ne zanima kakva je bila sinkr. no ovi s početka 90ih, iako bazično 6,7 glasova, karakterno su to imo vrlo dobro odradili.
Npr. crtići od Burbank Filmsa (ima 15ak klasičnih tema iz knjiga, od Robina Hooda, Odiseje, RL Stevensona do Don Quijotea), gledao sam sad neke originale na engleskom, i naša sink. je superiornija jer određeni likovi baš impresivnije zvuče, a neki engleski nekako meh.
Prije x godina je netko nadosnimio novu hrv. sink. na neke od tih crtića iz tog serijala (a video dvd kvalitete, na netu nažalost samo ko neki divx bio u tipa 640x480) i to je baš jako loše, nekakvi anonimusi voice actori čini mi se.

Svakako moramo bit sretni da nemamo njemački filmski sink. poučak, il iz neke istočnoeuropske države ala iirc Rusija gdje je navodno 80-90ih jedan glas SVE LIKOVE u filmu tumačio.

Asterix i 12 zad. je top crtić ikad, htio sam ga digitalizirat s kazete, no ko da sam našao da je to već netko napravio, da se vrtilo po netu za skinut, a i ytubeu, vjerojatno uploadovi budu flaggani s vremena na vrijeme.

Ta alisa, je li to bilo nesto komercijalnije ala i s kazete, ili samo u okviru prica za laku noc s radija ?
Jer ak nije izdano, onda ti je jedina sansa ako je to netko tad si snimio, ili ako igdje postoji radijski master te emisije što je malo vjerojatno jer navodno u tom analognom dobu se navodno znalo i dosta nadosnimavat jer je falilo tvu i radijima kazeta, i tak su neke sheme nepovratno nestale

ja sam te jugo-kazete naslijedio kao klinjo, odnosno gledao kad bi išao kod rodbine preko učke (kao klincu bilo mi nepojmiljivo da postoje samo TRI tv kanala od čega niti jedan nije emitirao crtiće barem 8 sati dnevno). tako da su me šopali tim kazetama jer šta koji k može klinac od 5 godina radit u rijeci ako ne gledat tv. ajde imali su kompjuter s nekim prastarim dos igricama pa ajde...

(natrag doma smo imali oko 30 tv kanala i zaista - crtani su počimali u 6.30 ujutro do 23h navečer, samo si trebao odvrtiti sve kanale i praktički su išli u kontinuitetu- a tim više svi su bili sinkronizirani na talijanski pa sam ih i razumio - ujedno razlog zašto smo svi imali duje iz engleskog kasnije u školi).

ovo on topic za alisu - neznam. sjećam se da sam doma često slušao radio (poklonili mi neki radio tranzistor pa sam snimao sve i svih, a i bila je hrpa dobre muzike na radiju pa sam znao snimat dok ne bi potrošio kazete pa čekao nekog da mi pokloni novi paket). i uglavnom naletio sam na to i puknuo snimat, snimio do kraja kazete i jebiga, ponestalo trake i nemam dalje. govorimo o nečemu od pred 30 godina. ne sjećam se.

moram prekopat po kutijama da nađem tu kazetu, imam toga vagon. digitalizirao sam samo ono šta sam se snimao s drugima, ovo drugo jedino ako se našlo na istoj kazeti. sve ostalo sam pustio u kutijama.

isto i sa vhs, imam vagon toga šta kanim digitalizirat. gledao sam digitalizirat crtane i anime (gargoyles-e sa hrt-a nisam nikad našao online npr). ima tu i naslijeđenih serija tipa benny hill iz 80ih koji čami u podrumu i čeka da složim neku tehniku za digitaliziranje.
jp_rv je offline   Reply With Quote