Mislim da se tartarski u pravilu melje cim kasnije, znaci netom prije konzumacije. U nekim restoranima ti ga cak sloze ispred tebe. U kuhinji samelju komad mesa, dovezu kolica sa sastojcima i ispred tebe ga pripreme. Ako je mesom pravilno baratano i ako je skladisteno kako treba, ne bi trebalo biti rizika od bakterija.
Ako Duje melje cevape taj dan i meso prakticki taj dan ide na vatru, u redu, mozda bi i presao preko toga (zapravo ne bih). Samo bi me par stvari brinulo s obzirom da se oko cevapa uvijek vrti i puno veca kolicina mesa - odakle je meso, kako je hendlano, skladisteno i transportirano. Kad su velike kolicine mesa u djiru sigurno da je i teze sve to nadzirati od higijene do toga da li svi u lancu nose rukavice i sta diraju i hoce li se jedan u toj karici pocesat po guzici (karikiram).
Mozes mi 100% garantirati da je cevap zdrav, meni se nece svidjeti jer je rozi i bok. Kao ni polupecen kruh. Ali dobar tartarski cu uvijek rado pojesti makar crko. Ne vole svi iste stvari i to je valjda dobro.