Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 12.10.2024., 19:52   #4946
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Izolirane su ti cijevi koje moraju biti, ove od plina, te su najbitnije. E sad, negdje sam primjetio da neki vole umotati sve kablove sa bijelom trakom, a neki ne. Vjerojatno ta traka zastiti te kablove od sunca pa ce duze potrajati. Ne vidim drugi razlog. Estetika mozda.

Unutar objekta sam primjetio da puno vise namotavaju spojeve cijevi, al bas dosta. Tu se svasta da procitati na netu, od toga da je pozeljno spojeve napraviti izvan objekta (zbog samozapaljivosti i eksplozivne prirode tog plina kada dodje u kontakt sa zrakom ako krene curiti na spoju) do toga da spoj ukoliko je izveden u prostoru treba dobro zastititi trakom ako i do curenja dodje da ne bude prenaglo. Iskreno, prestao sam citati i informirati se, ne zelim znati vise od toga.

Ne vidim kako su ti proveli cijevi od kondenzata, ako ti cijev od unutarnje jedinice ide u kadicu od vanjske, ja bi recimo to promjenio i prespojio direkt na odvod. Cijelo ljeto ce ti kadica od vanjske biti mokra, vise riskiras da se zastopa od smeca (jer je mokra i ljeti i zimi) i da ti eventualno zahrdja.