08.10.2024., 11:31
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Autor xlr
@Zvonac
3.5kW moze (o)hladiti 50m2, ali ne nuzno i grijati. I tu zavrsava sva rasprava oko kvadrature
Ako imas dobru izolaciju i stolariju, mozes ovdje zavrsiti citati heh.
Pricas o razlikama potrosnje od parsto W medju modelima klima, ali nista nam ne govoris o prostoru gdje ugradjujes klimu. Je li to pasivna kuca pa ti tih parsto W igra ulogu i kakva je uopce izolacija i orijentacija prostorija?
Ako u sobama imas losu izolaciju i stolariju i gledaju kojim slucajem na jug/zapad, jako sumnjam da ce te ovakvo hladjenje iz hodnika propisno ohladiti. Postoji sansa da ce klima "zalediti" hodnik i sama sebe ce poceti modulirati na nize jer poteze hladniji zrak iz manjeg prostora. Pitanje je koliko ces uopce realno dobiti u sobama hladnog zraka. Imat ces vruce dzepove zraka iznad struka. Ako sobe gledaju na jug i topal ti je prostor unutra, tebe dodatno griju i zidovi i to pirkanje iz hodnika ti ne pomogne da se rijesis one "vrucine u glavi" iako je u prostoru karikiram 25 C.
I ja imam klimu u dnevnom, zaledim dnevni na 23 C da je neugodno biti unutra ali kroz dvoja vrata mi nista ne dodje u blagovaonu i hodnik. Nula, nada. U blagovaoni 27, ide do 28 ako se kuha. Grijanje ne racunam, to mi jednostavno nije funkcioniralo. Klima ne moze dobro grijati kroz vrata iako mi puse u ta ista vrata. Tako da sam ove godine uzeo jos jednu klimu i sad je to to, kako za hladjenje tako i za grijanje. Obje klime rade maltene na minimumu, a prije je jedna isla valjda do 50% brzine venta. 3.5kW za 25m2 i 2.7kW za 17m2, ali ima losu stolariju i nemam izolacije na fasadi + iznad mene je tavan.
|
Potpis. Kod mene klima od 3.5kW hladi bez problema 60m2 na traženih 24-26, strop visine 2.5m, prostorija u sjeni. Za grijanje može samo dogrijati prostor i to dok kupamo klince...
|
|
|