Citiraj:
Autor domy_os
Samo pazi gdje ćeš staviti tu jedinicu od 5 kW, ako sam dobro vidio, one su i na najsporijoj brzini glasne i jače pušu nego recimo 3,5 kW na 3. brzini.
Meni osobno to puhanje najviše kvari ugođaj grijanja, kod klime bude toplo, par metara dalje se osjeća hladno puhanje i nije baš ugodno. Da imam mjesta, radije bih stavio parapetne jedinice ili radijatore, ali su prozori niski pa ništa od toga. Bit će jednog dana podno...
|
Što se tiče puhanja, klima će bit postavljena na katu u hodnik i hladit će gornji kat i manji dio donjeg hodnika u prizemlju, klima će bit okrenuta prema sobi da puše a ostatak hladnog zraka će se raspšrit po gornjem i donjem hodniku pa čak i ak ulovi nekaj malo kuhinje u prizemlju, tak da neću osjetit direktno to puhanje.
Al kad si spomenuo puhanje, u sobi imamo haier klimu od 2.5kw i zna bit neugodno, samo je problem kod haiera, što je malo bučnija na najnižoj brzini tj low, i ima tri moda, ak se ne varam daikin ima pet modova podešavanja brzine vrtnje venta.
Mada nisam još naletio da se neko žali na glasnoću puhanja kod daikina, a kolko čitam, tu je mitsu malo bolji tj tiši je. Mislim da daikin ide do 20db a mitsu do 18, to bi im trebao bit onaj silent mode..
Vidio sam klimu koja nema klasični sistem s klapnom, nego ima rupice, tak da je izbjegnuto puhanje.