Citiraj:
Autor spawn
Ne znam gdje da napisem pa nisam valjda u krivu temu postao. Uglavnom, nisam u kucnim konzolama vise azuran pa me zanima koja je razlika izmedju ps5 i xbox series x. Ne zanimanu me specs nego prednosti jedne i druge. Imam zapakiran ps5 i ps4 na kojem mali od 11 godina igra , on igra najvise fortnite, fc2024 mozda roblox i slicno, nikakve pucacine i teze igre. Kaze da je igrao kod frenda xbox x i vise mu se svidja. Koja je prednost xboxa x napram ps5? Jesu li jeftinije igre? Online igranje jedtinije ili je to sve isto.
|
Generalno, sve se svodi na to što ustvari misliš igrati.
XBOX je ustvari PC s gamepadom.
PS, poznat po ekskluzivama, više to nije. Ekskluziva gotovo da i nema, igre izlaze na kapaljku, ono što izađe, postoji na PC-u itd.
Ako ideš u nekakve tehnikalije, 4k podržavaju obje, ovisno o igri, 30-60FPS-a. Oni se kunu u 120FPS-a i 8k, ali otom-potom.
Što se ekskluziva tiče, generalno, XBox ih nema (Forza npr. je dostupna i na PC-u). PS ima nekakvih, God of War npr. Ostatak, The Last of Us, Spiderman, sve je to došlo naknadno na PC.
Osobno, PC + PS5 su moji odabiri, ali ako nemaš PC i ne želiš sjediti pred monitorom, nego se lijepo zavaliti u kauč i igrati, obje konzole su dobra kombinacija.
PS5 disk verzija, kupiš za 70EUR, odigraš, prodaš za 60, po meni je to main prednost PS-a. Prednost Xbox-a su razne subskripcije, tako da možeš igrati više igara.