Citiraj:
Autor riceburner
318iS nema veze s talijanskom "M3", 320iS je talijanski "M3" FYI sa S14B20 motorom...
|
To je točno, ali je 318is još zvan i baby-M3.
Citiraj:
Autor riceburner
M42 je govno od motora kojima je pucala glava i imala hrpu problema...
|
Ne bih se složio, stvar je perspektive. M42 je bio solidan motorček iz kojeg se znalo izvlačiti dosta dodatne snage uz tipični atmosferski tjuning, bez da se previše bunio. Problemi dolaze primarno od pregrijanih motora i dugačkim servisnim intervalima.
Kao što kaže:
Citiraj:
Autor Wolverine
Pa sad baš da je bio govno, nije.
|
Citiraj:
Autor jopis
Auto je bio sami kraj 91e, dakle s kraja proizvodnje, 103kW motor (!?!?!?), koji se uopće po svim katalozima nije ni isporučivao u kocki, diskovi većeg promjera nego kataloški na iS-u, žuti koni amortizeri (500+ dm komad sam plaćao u njemačkoj kad sam ga otresao u ogradu pa popravljao kasnije), 600dm je felga bila komad, itd itd., ni ne sjećam se više svega. Znam samo da je auto bio vrlo vrlo specifičan za nabavit išta od dijelova jer ništa od standardnog iS-a nije pasalo.
|
Citiraj:
Autor riceburner
taj tvoj 318iS je nekaj bio kemijan ocito...
|
Je, i meni se čini da je bio malo upgradean, ali neloše.
Citiraj:
Autor riceburner
to sto je bio noviji 103kw motor, zbog optimiziranog ECUa i zbog izlaska E36ce apsolutno nema nikakve veze sa talijansko/portugalskim "M3"...
FYI kocnice su na serijskim i 318iS i 320iS bile iste, 260/258 mm s time da je 320iS uvijek bio sa ABSom...
taj tvoj 318iS je nekaj bio kemijan ocito...
cudi me da ti @ De5tr0yer nije već lekciju odrzal...
|
Ma kakve lekcije, nisam ti ja guru za kocke.
Meni leži E46, a igrom slučaja imam i dve kocke. Puka slučajnost
Kočnice su tzv. "24V" ili "325i", kako ih znaju danas nazivati. Bitno je naglasiti da su ventilirajući diskovi, jer je 360mm naprijed imao i 316i, samo punu šajbu.
Svi E30 koji su bili isporučivani s ABS-om bi trebali imati iste ventilirajuće diskove.
Bar u kasnijim godinama proizvodnje je svaka kocka mogla biti isporučena s ABS-om, ali je serijska oprema bila samo kod 318is pa na više (šestaci i onda i (italo) M3).
Naravno, sa zrnom soli uzeti. Danas i kad nađeš katalog, pitanje je iz koje je godine, tak da ne mora univerzalno značiti da je katalog iz 89 istih opcija kao onaj iz 87.