Citiraj:
Autor tiki66
Jel imaš limitatore uopće?
Za većinu kućanstava u danjašnje doba nema potrebe za trofaznom strujom.
Ako nemaš limitatore ne diraj ništa - za tebe ne vrijedi ovo 4.5kw po fazi jer možeš povući praktički koliko hoćeš (koliki je pancer). Ako imaš limitatore onda ili prelazak na monofaznu ili ti mogu ugraditi novo brojilo koje u sebi ima limitator ali on ne gleda snagu po pojedinoj fazi nego gleda zbroj sve tri faze pa možeš bolje iskoristiti tu svoju snagu i nema izbacivanja na 4.5kw.
Sad ne znam kakva je situacija ali prije je bilo ako hoćeš nešto čačkati oko struje i mjenjati da moraš brojilo izbaciti van na fasadu. Ne znam zahtjevaju li to još uvijek s ovim modernim brojilima kojima mogu pristupati na daljinu...
|
Probao sa HEP korisničkom službom, ali oni tamo ne znaju kako se zovu i ne kužim kakva su oni uopće podrška. Ugl, pošto smo draga i ja suvlasnici oni su me preko mailova tražili njenu ovjerenu suglasnost kod JB što mi je kompletno suludo. I otišao sam danas u grad u HEP pošto danas rade do 17h.
Zaključak, čovjek me odgovorio od prebačaja na 1F jer em sada nemam limitatore, em je rekao da kada dođe to novo brojilo koje se očitava komplet daljinski, neće imati limitator po fazi, nego će biti jednostavno na 14kw i to je to, nebitno koliko je po fazi, bit će limitiran zbroj. Reko super, ostajem na 3F onda.