View Single Post
Staro 01.10.2024., 20:09   #12432
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Jedna Ht-like zanimljiva situacija....
Prije mjesec i sitno, krenem u borbe s vjetrenjačama.
Da skratim priču maksimalno - imam vdsl od samih početaka istog u hr, blizu centrale sam prilično i internet je radio odlično godinama. Do situacije kad su mijenjali 'ormar' u centrali, i lik me, po riječima tehničara, spojio na 'krivu paricu' nakon obavljenog posla. Tada kreće problematika, mada je internet bio nešto lošiji, ali ne kriminalan, kao zadnjih mjeseci.
U tom periodu poklopilo se i nevrijeme i sto čuda. Prijavim kvar, tehničari obave standardne procese resetiranja linije, gašenja paljenja, itd., meni problematika ostaje.
Zovnem frenda, koji je isto tehničar, ali ne na ovom terenu, kaže ako su sve probali, traži zamjenu rutera. Još ti je to preostalo. Prijavim kvar, napravim opis, priložimo kompletnu dijagnostiku linije, zatražim ruter, dobijem ga kroz par dana. Stavim ruter, problematika ISTA :/.
Da bih dobio objašnjenje da NEMA POMOĆI, da je to tak....
Problematika je slijedeća - na 60/15 liniji, brzine su srušene na 40/8, kao zbog novog principa rada maxtva - što meni nema nikakve logike jer je maxtv postao ove godine klasični iptv koji 'vuče' brzinu interneta kad se koristi, ne koristi više 'posebni' dio brzine kao u vrijeme kad se koristio određeni port na ruteru i kabel roze boje (ne znam kak bi to drukčije laički objasnio). Ali, budući da sam par godina paralelno uz maxtv koristio i druge iptv providere, vidim da ovdje nešto grdo ne štima - svaki pokušaj gledanja programa unatrag rezultira ping spajkovima od 150-200ms, što znači da je svako online gejmanje totalno nemoguće, isto kao i fakt da na 2 različita uređaja (npr tv+komp) gledam dva različita programa unatrag, ili da na kompu koristim nešto čemu treba veća brzina interneta. Kaže frend, oprema im je u banani, i to je sve još u test fazi, i da duram dok se nešto ne promijeni.
Da stvar bude još luđa, naplatili su mi 55 eura novi ruter, jer eto, ja sam inzistirao na njemu, kvar je nepostojeći, problematika koju ja prijavljujem kao kvar nije kvar jer po njima brzina po ugovoru je isporučena, ping i trzanje videa sa NJIHOVE platforme su nebitni. I još točka na I, ugovor mi je istekao 31.8., novog providera nemam koga uzeti, jer ovdje je infrastruktura isključivo ht-ova, a1 uopće ne nudi fiksne usluge, telemach isto tak, osuđen sam na ht, ili na lower end - iskon.
Najradije bi se zainatio i prešao na iskon od čiste muke, ali ništa si s tim nisam pomogao, jer em s konja na magarca, em sam opet u ht rukama...
What to do.....
Da sam sebe quotam.
Danas me neka generic speaking djelatnica zvala, i krenula drobit kak je pročitala moj prigovor i ona odlučila da je moj prigovor neosnovan jer oni meni isporučuju ugovorenu brzinu. Na prvu sam pokušao lijepo objasnit da je brzina PREKO DESETLJEĆA bila ISTA i STABILNA i PEDESET POSTO VEĆA, na što je ona pokušala jedno PET puta istim objašnjenjem uvjerit me da je trenutna brzina sasvim ok i da je to maskimalno što mogu dobit jer se infrastruktura i usluge mijenjaju s vremenom, na što sam joj manje ljubazno pokušao objasnit da me ne pravi idiotom i da mi samo pojasni kojom je logikom 50% MANJA brzina ispravna, i to na način da ne isporučuju ni tu brzinu jer se moj ping sa 20, čim se krene internet koristiti intenzivnije, npr samo se upali youtube na jednom uređaju u kući, na svim ostalima je nemoguća misija daljnje korištenje interneta bez abnormalnog lagga, jer ping ide na 500-600, pa i 999 vrijednosti dok god se gleda stream, youtube, nešt krene skidat, bilo šta, da se ta njihova 'ispravna' brzina krene koristiti. Na to je krenulo opet generaliziranje, e onda sam izgubio i takt i kulturu, i krenuo galamit, na što je gospođa rekla da je to to i da je moja prijava kvara riješena. Reko može, sad ide i ovaj razgovor u hakom, i sva mjerenja od 1.6. otkad ste krenuli sa downgrejdom brzine, i sad ću vam mjerit svaki dan 5x na hakomu brzine, skreenat to da se lijepo vidi kak se ping stilta na 999, i onda ću vam lijepo odjavit sve usluge koje koristim kod vas, a ima ih 7,8 komada u fajn iznosima mjesečno u kući, pa poslat još jednom fini prigovor kad sve odjavim. Nije više ništa pokušala prtljat i generalizirat, i završio sam razgovor.
U roku od pola sata sam dobio odgovor od voditelja sektora podrške privatnim korisnicima, u podosta oprečnom tonu i pojašnjenju od dotične sa poziva pol sata ranije, tj kako im je žao na neriješenom problemu, bla bla, i da je sve proslijeđeno tehničkoj službi na rješavanje. Dakle, problem ipak postoji. Da li će ga riješit, ne znam, ali sam definitvno korak bliže ka preskupom, ali neovisnom o ovim njihovim bakrenim sranjima, muskovom satelitskom internetu.