Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.10.2024., 19:48   #75943
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
318iS nema veze s talijanskom "M3", 320iS je talijanski "M3" FYI sa S14B20 motorom...

M42 je govno od motora kojima je pucala glava i imala hrpu problema...
Auto je bio sami kraj 91e, dakle s kraja proizvodnje, 103kW motor (!?!?!?), koji se uopće po svim katalozima nije ni isporučivao u kocki, diskovi većeg promjera nego kataloški na iS-u, žuti koni amortizeri (500+ dm komad sam plaćao u njemačkoj kad sam ga otresao u ogradu pa popravljao kasnije), 600dm je felga bila komad, itd itd., ni ne sjećam se više svega. Znam samo da je auto bio vrlo vrlo specifičan za nabavit išta od dijelova jer ništa od standardnog iS-a nije pasalo.
Dakle, pričam za godine 98u i 99u kad sam ga ja posjedovao.
Kasnije (nakon prometne, silom prilika jer mi je trebalo svašta nešto) sam preko tetke u njemačkoj došao do jednog bmw autosalona negdje kod nje u komšiluku, mislim da je u regensburgu bilo, i od tad na dalje smo preko nje tamo naručivali dijelove, jer ovdje kod nas je bila nemoguća misija išta naći (zamisli facu slovenca na granici kad je otvorio tetki gepek, ona vozila novu kiu pride, švabica, švabske table, a vozi u Hr u gepeku žute koni-e od m3 i 1 felgu ).

Što se motora tiče, nikad nikakvih problema, niti na kocki, niti kasnije na e36 iS-u. Pogotovo ne s pucanjem glave, a oba su bila u blokadi u to vrijeme svaki dan pod normalno