Obzirom da su SSD diskovi za šaku eura naravno da sam nakon preko 5 godina instalirao Win od početka bez backupa ili kloniranja.
Trajalo je niti 20 minuta, dok je pokupio update i ostalo otprilike isto, a onda sam se našao pred nečim što mi je poznato ali nikako se sjetiti gdje se što nalazi pa je radio Google.
Kako da je prvi pokušaj pokazao da je ponavljanje majka znanja jer sam brzopleto ukucao username i pass drugi put sam isključio LAN ksbel i sramežljivo izjavio da nemam net pa sam kasnije unio svoje podatke.
Bio sam upravo impresioniram količinom bloata što sam sve s gađenjem pobacao, Google najmanje jedna strana prvo sponzorirano... jer sam navikao na hladovinu blockera pa mi je bilo neobično ali sam shvatio da većina korisnika sitnog zuba živi stalno u takvom okruženju nesvjesni da trče, a u rukama nose željeznu kuglu vezanu za nogu.
Problem da mi treba 5 minuta čekati na restart nakon što sam isključio interni disku ladici je nestao, čak i pokaže da je Safe to remove iako je na početku nekoliko puta otezalo. Naravno da će slijedećih mjesec dana biti sitnih dorada kako što bude nailazilo ali je većina smeća pobacana, onemogućena pa će dočekati proslavu 70. rođendana
Mi korisnici backup programa Macrium Reflect dobili smo čestitku da će sadašnja verzija biti u desetom zamijenjena novom i da imamo godinu dana slobodno, a zbog lojality će nam omogućiti da zauvijek vraćamo ali nakon godinu dan više nećemo moći snimiti backup te da ukidaju klasičnu licencu i prelaze na godišnju "jer im je većina korisnika rekla da im tako odgovara" što je naravno baljezganje i razlog da im pokažem vrata i pređem na Acronis.