Tema: 3D printeri
View Single Post
Staro 28.09.2024., 10:40   #491
Getriba94
Premium
Moj komp

Getriba94's Avatar

Datum registracije: Jun 2016
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Tipičan komentar Bambu/Apple/neštotreće fanboja. lol

Uzeo je možda najbolji printer u tom cjenovnom rangu, sada ide na nešto bolje i to je to.
P1S je super printer, ali Bambu kao i svi ostali ima svoje dobre i loše strane.

@tintin

Nisi trebao ulagati u printer ako si tako brzo mislio preći na nešto drugo. To je najmanje isplativa opcija.
Nakon sto sam imao Creality nije bilo tesko postati fanboy bambulaba, imao sam endera i cekao k1 da izade da kupim cim prije, ipak sam se odlucio na bambu.

P.s. pupo imao sam dvaput iphone i nisam postao fanboy 😁

Predlagao sam A1 mini ili A1 jer bi oba ispala jeftinija od endera s dodacima kojeg se neda kasnije prodati za dobru lovu.

Ljudi koji nisu probali bambu cesto misle da je to sve isto jer izgleda isto ali nazalost nije niti slicno, creality fušari od hardwarea do firmwarea i imas hrpu posla bedinat ga dok ti je s bambuom jedini posao naucit odrzavat ga i recimo otvorit AMS na dva sarafa ako pukne filament ili rastavit extruder iako ja nisam trebao..

U godinu i pol i nakon stotine printeva samo sam jednom promijenio nozzle na p1s i to je sve.
Los prvi layer i leveling zaboravis jer to ne postoji a sve ostalo se sredi u sliceru ako nevalja.

Bitno je samo kalibrirati filament a to vidim da creality useri nikad culi i cude se kad predu na bambu, i ako ne zelis imati bas nikakve probleme s odljepljivanjem i cestim pranjem platea sa deterdentom kupis 3D lac sprej, za petg je vrh ali pomaze i za pla da nema warpinga.

Ako je od mene uspio napraviti fanboya to samo znaci da je stroj top, pojavili se niotkud i postali broj 1 na trzistu u roku god dana😁
Da nije bilo bambua i dalje bi kupovali skupe i spore printere. (Intel - AMD prica)
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Slažem se potpuno, ali s obzirom na situaciju i da nemam baš prostora kud smjestiti otvoreni printer odlučio sam napraviti maksimum koji mogu, a to je kupnja "zatvorenog" printera.
U trenutnim okolnostima printer koji koristim je na laganom propuhu dok printam tako da se smanji maksimalno smrad i ono što isparava kod printanja.
Nedostatak toga je da po lošijem vremenu ne mogu printati, a da bar malo ne "zasmrdim", a to nikako bolja polovica ne može prožvakati.
Rješenje problema je printer koji je zatvoren i koji ima barem nekakvu filtraciju isparavanja.
Uloženo znam da ne mogu vratiti u potpunosti, ali što je tu je
Mozda bi bila bolja solucija isprintati adapter za fleksibilnu cijev pa exhaust izbacis kroz prozor kad printas ako imas mogucnost uz prozor stavit printer.

Ako printas pla i petg nije opasno ali neki miris postoji uvijek da..

Sent from my motorola razr 40 using Tapatalk
Getriba94 je offline   Reply With Quote