View Single Post
Staro 28.09.2024., 08:28   #1738
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor zlatko Pregled postova
Kad si već spomenuo bojler, možeš i njega testirati. Pusti malo vode da iscuri , da se upali grijač ( gori crvena lampica na bojleru) , pa probaj izmjeriti napon na cijevima. Zna se dogoditi da "probije grijač" pa imaš stranog napona... Nekad su zbog takve greške znali zvoniti Iskrini telefoni ( oni plosnati Elektronski).. dobije povrat po zemlji. Vodovodne cijevi koje su uzemljene, kada ako je uzemljena....
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Rekao bih da Roberto ima plinski bojler tako da ništa od toga...

Koliko je kuća velika? Koliko ima do najdalje utičnice i koliki napon je na njoj? Može biti da si popravio neki loš spoj, ostaju još razvodne kutije.

Imaš FID testera za kupiti ili čekaj električara.

Da, bojler je plinski, testirao sam ga već u radu svejedno, sve ok.

Nije velka kuća, al imam neke utičnice vani u šupi, te su najdalje, isto je 173V kao i drugdje kad su svi osigurači dignuti. Najjače od svega, multimetar parkside pokazuje svuda 173V, vellemanov stari energometar ja se ušteka pokazuje 192V. Sad koji je točniji, pojma nemam. Velleman je star valjda 15 godina.

Razvodne kutije, to je pak veselje, u cijeloj kući je samo jedna

Citiraj:
Autor domina Pregled postova
šta ti je spojeno na ovaj 20A osigurač pokraj fidovke? kolko vidim to je neki 5x kabel...
Ništa, to je provučen kabel, no ništa nije spojenona drugoj strani.

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 28.09.2024. u 08:52.
Roberto je offline   Reply With Quote