View Single Post
Staro 26.09.2024., 18:20   #4103
Ninja_Zg
Premium
Moj komp

Ninja_Zg's Avatar

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor Exe Pregled postova
Imam problema sa vratnom kralježnicom, nemam vrtoglavice nego mi se zna mantati, zavisi od pokreta glave ili npr kako sam spavao, da li bi ja smio u teretanu radio bi sa laganim utezima.Nije mi cilj se nabildati nego tek toliko da ojačam malo tijelo.
Znam da niste doktori, ali možda ima tko kakvog iskustva.
Hvala

Imas samodijagnosticirane probleme s vratnom kraljeznicom ili imas sluzbenu dijagnozu?
Ako mantanje nije povezano s tlakom, trebao bi moci veliku vecinu vjezbi raditi bez problema.

Ove 2 recenice su vrlo problematicne i pokazuju da imas posve krivu percepciju teretane, bit ces frustriran nedostatkom rezultata i odustat ces vrlo brzo.

"radio bi sa laganim utezima.Nije mi cilj se nabildati nego tek toliko da ojačam malo tijelo."

Da bi trening imao ucinka, trebas raditi s opterecenjem koje ti je dovoljno izazovno/tesko kako bi izazvao adaptacije u tijelu, a ne s laganim utezima. U suprotnom ces se malo oznojiti, umoriti i uprljati odjecu, a napredak ce izostati.
Glavna misao vodilja treninga u teretani je da on treba biti tezak i izazovan.

Nitko se nije nabildao slucajno niti lako, ne trebas se toga bojati.
Ljudi se pokusavaju nabildati godinama pa im ne ide.

Ugl. djeluje kao da mislis krenuti u teretanu, tamo brljaviti ofrlje i ocekujes rezultate. To se nece desiti.

Imaj na umu da ces trebati uloziti solidan trud i imati teske treninge s teskim utezima (teskim tebi) da bi dobio rezultat s kojim ces biti zadovoljan.
Ninja_Zg je offline   Reply With Quote