Citiraj:
Autor Exe
Imam problema sa vratnom kralježnicom, nemam vrtoglavice nego mi se zna mantati, zavisi od pokreta glave ili npr kako sam spavao, da li bi ja smio u teretanu radio bi sa laganim utezima.Nije mi cilj se nabildati nego tek toliko da ojačam malo tijelo.
Znam da niste doktori, ali možda ima tko kakvog iskustva.
Hvala
|
Imas samodijagnosticirane probleme s vratnom kraljeznicom ili imas sluzbenu dijagnozu?
Ako mantanje nije povezano s tlakom, trebao bi moci veliku vecinu vjezbi raditi bez problema.
Ove 2 recenice su vrlo problematicne i pokazuju da imas posve krivu percepciju teretane, bit ces frustriran nedostatkom rezultata i odustat ces vrlo brzo.
"radio bi sa laganim utezima.Nije mi cilj se nabildati nego tek toliko da ojačam malo tijelo."
Da bi trening imao ucinka, trebas raditi s opterecenjem koje ti je dovoljno izazovno/tesko kako bi izazvao adaptacije u tijelu, a ne s laganim utezima. U suprotnom ces se malo oznojiti, umoriti i uprljati odjecu, a napredak ce izostati.
Glavna misao vodilja treninga u teretani je da on treba biti tezak i izazovan.
Nitko se nije nabildao slucajno niti lako, ne trebas se toga bojati.

Ljudi se pokusavaju nabildati godinama pa im ne ide.
Ugl. djeluje kao da mislis krenuti u teretanu, tamo brljaviti ofrlje i ocekujes rezultate. To se nece desiti.
Imaj na umu da ces trebati uloziti solidan trud i imati teske treninge s teskim utezima (teskim tebi) da bi dobio rezultat s kojim ces biti zadovoljan.