Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 26.09.2024., 00:05   #11998
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Magnat receiver

Bok, prije 2 mj sam kupio Magnat MR 750 receiver koji mi je nakako bio najzaokruženiji uređaj koji sam trebao: stereo receiver sa fm i dab-om, DACom i hdmi arc i bluetooth opcijom. Uz njega imam klipsch rp-5000f samostojeće kutije. Pojačalo je hibridno, odn. ima 1 lampu u predpojačalu.

Od početka korištenja nisam imao neki wow efekt za taj sustav kao kod nekih puno jeftinijih sustava (tata ima Yamahu klasik neki stereo iz jeftinijih serija star 15ak godina, i Mission bookshelf-ove m72i i tamo mi sve zvuči top. Jasno, čisto - baš kako treba (ili volim).

Sad... nisam ja to nešto slušao od kada imam, s vremena na vrijeme da, ali sam imao drugih poslova. Ali mi je u tim trenutcima uvijek nešto falilo. I sad sam zvao druge osobe da to malo čuju da bismo svi zaključili da je zvuk zapravo - očajan. Uzak, s muljavim ili nepostojećim srednjim tonovima. Fali onaj zvuk u glasu pjevača, udarci metlica na dobošu kod RHCP ne postoje. U biti. Zvuk kao sa nekog ajko reći "srednjeg" stereo radija sa puuuno basa, što je isto čudno jer Klipsch rp 5000f nisu veliki zvučnici i reprodukcija basa bi im trebala biti hm, valjda manja, ne znam. Ali ovdje basa ima napretek. Doduše, soba ima 20m2. Ajmo reći nekih 50m3. Jer su dosta visoki stropovi. Na fmu mi se čini zvuk normalniji i širi.

Malo sam se uhvatio u koštac ovih dana s time. I ovo su stvari koje sam primjetio.

1. Primjetio da se lampa u predpojačalu ne zagrijava 20-30 sekundi kako piše u uputama nego je kao zagrijavanje koje traje oko 1 sekundu (piše na ekranu) i onda se pojačalo uključi relejima. Ja nemam distorzije zvuka ili prekide, šumove ni mikrofoniju. Samo eto lampa je odmah spremna. Prije sam mislio da je to ok. A sad nisam siguran. Radi se o jj tubes 1xECC81 u predpojačalu.

2. Danas je šogor donio klasu d Marantza, koji je odmah prosvirao klipscheve, jako fino široko puno. Ono zvuk bez natezanja - zvučnici prodisali... to pojačalo ima 25W po kanalu ali zvuk - 100 puta širi, puniji pa ono - normalan.

Sad, ako tko ima neko pojačalo iz tih magnatovih hibridnih serija, kakva su vaša iskustva, koliko dugo vam se lampa/lampe zagrijavaju? Bilo tko drugi tko ima iskustva sa lampama, može li biti da je nešto a tom lampom? Je li problem u katastrofalno lošem DACu (ne znam o kojem se točno DAC-u radi. Ali sva glazba koju sam puštao bila je digitalna - išla je preo HDMI-a ili optike (ukljucio radi testiranja). Dakle ako se ne varam to je sve preko tog DAC-a koji je ugrađen. Jedino je evo FM bio onak normalnog zvuka - a to ne ide preko DAC-a. Probat ću ovih dana uključiti CD player i izvrtit neki CD da isključim DAC, i probat ću svirati tatinu yamahu na klipsch, te ću probati svirati tatine missione na moj magnat.

Trenutno mislim da je pojačalo žešći šrot i malo reć da sam razočaran. Ali još postoji nada da je nešto s lampom, i to ću na kraju probati zamijeniti kada iscrpim opcije.

Mislim, kod nas taj uređaj košta 700-800€, ja sam ga uzeo preko amazona iz Njeme za 470€. Znam ja da to nije neki ogroman novac, ali nije ni mali i u tom rangu treba postojati kvalitetan zvuk. Ja sam ga našao dosta povoljnije pa mi je bilo privlačno. Sad odmah slati na RMA, a zapravo mozda je to sve ispravno samo debelo govno haha.

Evo ako ima ko koju pametnu ili kritiku, tu sam, slušam.

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 26.09.2024. u 00:19.
Tomtam je offline   Reply With Quote