View Single Post
Staro 25.09.2024., 21:22   #273
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Evo, kraći osvrt na V3. Dugo sam ga lurkao, još otkad je došao prvo u Kinu pa je dugo trebalo da globalna verzija dođe ovdje. Obećali su prvi fold koji ne radi kompromise oko težine i debljine i po mojem mišljenju su to ispunili.
Ostali foldovi trenutno kod nas dostupni pored ovog izgledaju kao prototipovi sa ali expressa, u Zagrebu u Telemachu na Iblerovom imaju fold 6 i v3 izložene pa se može vidjeti (drastična) razlika. Recimo, na ovom je crease gotovo nevidljiv, čovjek se mora dosta potruditi da ga vidi, samsung je malo drukčija priča.

Prije toga sam godinu dana koristio s23u pa mogu sa njime usporediti. Priče su bile o slabim zvučnicima, oni su vrlo slični s23u zvučnicima, malo balansiraniji. Ako je to slabo, ne znam, možda drugi foldovi imaju puno bolje zvučnike pošto su to ipak mini tableti, to ne znam.
Softver se često spominje, isto ne znam u čemu je problem, ima global taskbar za fold mode, ima appove u window, ima appove na pola ekrana. Ne znam što točno one ui donosi a da bi mi falilo. Na s23u znam da je bilo milijun opcija koje nikad nisam koristio. Sve u svemu, softver je osjećaj kao da sam se vratio na Huawei.

Ono što su minusi. Vanjski ekran je malen. 6,43" normalni aspect, ali meni je to nakon s23u malo. To je kao da pređete sa S23U na S23FE. Boje se ne mogu onako nafrljiti kao na s23u. Staviš vivid ali opet je to blijeđe od s23u. Manji je i lakši od s23u ali osjeti se, to i dalje nije lagan mob (226g). Fingerprint reader je na power tipki, nije ispod ekrana, na to mi je trebalo najviše vremena za navikavanje. To bi bilo to od minusa.

Plusevi su sve ostalo. Znao sam da će mi s23u biti zadnji bar phone jer jednostavno tu više nema ničega u novim modelima što bi mi bio dovoljan upgrade. Foldovi su druga priča, u ovakvom form factoru koji nosim sa sobom imati 8" tablet, to je zbilja bolesno. I priznajem da se od HTC Touch Diamonda 2 nisam toliko veselio mobu i prčkao po njemu cijelo vrijeme. Baš je gadget i pol. I da, iznenadio sam se kakav je file system, kad ga se spoji na PC kopira fileove sa moba na PC u nekih 800-900 MB/s, kopira na mob sa 500, to nisam nikad doživio sa samsungom.

Malo slika:

I par bencheva koga zanima. Kako su ugurali snapdragon 3, dvije baterije (silicij ugljik baterije dimenzija kreditne kartice) u totalu 5150 mah, 2 ekrana, odlične kamere, u ovakav paket, nije mi uopće jasno. Build quality me podsjeća na nikad prežaljeni P40+
Što se kamere tiče, osnovna je odlična, i nema shutter lag sa s23u. Portrete snima zbilja odlično. Video mi se čini da je nešto iza samsunga, ali nisam primijetio drastične razlike. Falit će mi vjerojatno optički x10 zoom sa s23u, ali ne može čovjek imati sve.

P.S. ako će netko uzimati, u telemachu na start paketu je uz ukupan trošak (i tarifa) opet jeftiniji 200-300E nego u dućanu, pa tamo je najbolje uzeti. I da taj broj bacite u smeće opet se isplati.

Sve u svemu, mob je ispunio očekivanja. Mislim da ću uz s23u prodati i one plus pad jer ga više uopće ne koristim Ako nekog nešto zanima, tu sam.
Exy je offline   Reply With Quote