Citiraj:
Autor blackened
Ako ovo ide u neku drugu temu - isprike.
Probat ću skratiti, imam LG CX uparen sa LG SK5 soundbarom, to fercera već godinama bez problema, i neki dan mi došlo da bi pogledao neke blu ray koncerte i spojim Blu Ray Player Samsung BD-F5500 kojeg nisam koristio godinama. Spojim, ima slike nema zvuka... prevrtio sam sve opcije na tv-u, probao i bez soundbara da zvuk ide samo preko zvučnika tv-a, probao na sva 4 HDMI ulaza, probao sa drugim kabelom - neće. Nema zvuka ni sa običnim audio cd ili sad dvd, mislio sam da nije nešto do nekih audio codeca sa blu raya.
No kad spojim Blu ray player drito u soundbar zvuka ima. Isto kad spojim PC ili PS5 u tv zvuka ima.
Eto, ne kužim...
|
ako je bluray sa DTSom (a vjerojatno je), onda je problem sto (koliko sam upoznat) LG stariji modeli ne podrzavaju DTS passthrough, tako da mislim da to ne budes natjerao da radi, eventualno (pricam napamet) ako su izlazili neki updateovi ili se moze namjestiti negdje da ide LPCM...
a zasto generalno ne ide zvuk, pada mi na pamet neka HDMI postavka, ne znam da li si to pokusavao mijenjati, ne nuzno za audio nego za video, mislim da sam vidio da ima neki HDMI Deep Color ili nes slicno...