View Single Post
Staro 24.09.2024., 15:32   #19938
Bratija
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
DV na tvu u mojem slucaju (Sony XG95) ima dvije postavke Bright i Dark, koliko sam upoznat i LG ima isto (home cinema i cinema), stvar je u tome da tamnija (dark/cinema/filmmaker) postavka je ona koja bi se trebala koristiti ako zelis prikaz sto blize originalu, u pozadini se iskljuci hrpa procesiranja i to bi trebalo biti sto blize kino dozivljaju i onome sto je tvorac sadrzaja zamislio, uz uvjet da se gleda u skroz tamnoj sobi...
bright/home cinema postavka podigne ukupnu svjetlinu ukljucenim nekim procesiranjima (nema veze sa max brightness) ali zbog tih procesiranja slika vise nije "originalna"...
al kazem, tu je jos i faktor samog video sadrzaja i kako je masteriran, ako je sve kako treba DV ce biti bolji od HDR10, problem je sto se DV stavlja lopatom na sadrzaj samo da se upali lampica na uredaju da se vidi da se koristi, tako da sve zavisi od sadrzaja do sadrzaja... sjecam se da u nekom reviewu Vincent isto kaze kak mu je bolje izgledalo kada koristi HDR10 sadrzaj i dynamic tone mapping od TVa, nego DV sadrzaj (ne sjecam se modela niti sadrzaja)...
uglavnom, DV prica je dosta zeznuta, ima jako puno varijabli i puno elemenata u lancu koji mogu utjecati na finalni prikaz, a tu je na kraju uvijek i subjektivni dozivljaj osobe koja gleda
Bratija je offline   Reply With Quote