Da oživim malo temu
isti potovi podmazivao ih više puta od onda kad sam pisao gore ne WDom već DeoxIT sprejom za potove i nakon sad zadnjeg puta mi neki od njih katastrofalno se okreću tvrdo i nakon 12 godina mislim da bi ih trebao izmjeniti. Uspio sam naći istih 6 komada na aliexpressu sa centrom šta imaju, no imam i ove šta nemaju centra, a njih pak ne mogu pronaći bar ne te iste. Zanima me još uvijek da li da tražim te alpsove potove za zamjenu ili da negdje još rađe pokušam iskopat i nabavit originalne. Ovaj od volume-a za slušalice mi je već bio zamijenjen, ali sa identičnim istim od behringera šta stavljaju(očito šroteks neki) i dalje ne zatvara dobro kad je na 0, uvijek se nešto čuje na jednu slušalicu i onda kad ga promrdam manje ili zatvori kanal skroz kao šta bi i trebao i to kad se čuje se ne čuje malo nego skoro ko da je na 1 ili na 0,5 volume, probao sam čistit pot. podmazivat, ali uzalud uvijek je isto. Htio bi to eliminirat da ga zamijenim nekim kvalitetnijim pa vidim hoće li to riješit stvar.
Što se WD-a tiče običnog onog on je odmašćivač i s njim se nebi smijelo potove sprejat jer napavi baš kontra efekt, ovaj DeoxIT sprej je i kao podmazivač pa evo kakvo mi je njesra napravio, doduše nakon 4-5 puta čišćenja...uglavnom mislim da je možda po mom mišljenju ako baš se hoće uštedit najbolje odlemit otvorit pot. i sa nekom PTFE maščobicom mrvicu onaj dio di se okreće podmazat, na kontakt kapnut DeoxIT ili kontakt61 sprej koji je po meni identičan ko i ovaj DeoxIT i to bi trebalo biti to, nisam probao jer nemam vremena baš, ali mi se čini da bi to riješilo ovaj dio teškog okretanja pota.