View Single Post
Staro 23.09.2024., 12:08   #6449
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
2 god 1% i onda extra godina 10%, nema baš logike ni smisla kaj ne?

Zašto misliš da random app pokazuje točne podatke, točnije od onih koje proizvođač stavio i koji monitoriraju bateriju od day one?

Evo primjer kaj sam našao nabrzinu za S22:

Samsung veli za S22 da je life cycle 500 punjenja tj 80%.

Kako to?

Meni se zanimljiva stvar dešavala na I8 starom 3 god, drop sa 25-30% do par % je znao bit 1 poziv. Sječam se da sam provjeravao prek Macbooka i imala je oko 900 ciklusa. Zamjena baterije i mob ko nov

Moguće da ima veze i kapacitet baterije, manji brže degradira.

Kako god mob je za imat 2, max 3 god i zamjenit, naravno ako ga se koristi kao mob a ne kao povremeni alat

Također zanimljiva stvar što baterije u ajfonovima brže degradiraju nego na macbooku, laptop star 5-6 god i dalje ima poprilično upotrebljivu bateriju, par sati izdura lagano, dok recimo večina "Windows" laptopa nakon tog vremena ne može radit bez punjača.

Battery wear se može vidjeti preko AIDAe ali to nitko ne gleda, e sad koliko je to pouzdano ko zna.
Malo si pobrkao. Spomenuo sam Mate 50 Pro i Mate 40 Pro. Jedan je na 99%, a drugi stariji na 89%. Nisam prvi vlasnik pa ne mogu znati kako je korišten...Trajanje baterije je i dalje odlično i predvidljivo bez naglog pada postotka. Na Mate 40 Pro sam je promijenio iako nisam morao...Inače Huawei je poznat po kvalitetnim baterijama.
Za iPhone navodim samo ono što mi je buraz rekao.
locks je online   Reply With Quote