Ne znam zakaj su tak baterije "lose" na ajfonima, imam Nord 2 i uredno izdrzi 1-1.5 dan, a mob je star prek tri godine.
Nisam nikad na androidu vodio evidenciju zdravlje baterije, dal je to drukcije na ajfonu, ne znam.
Ali, one fore pravilnog punjenja baterije mi izgleda zastarjelo, a vodit brigu o tome da se mob puni do 80% i dok dodje do 20% onda se mora stavit na punjac.
Sjecam se dok sam prije imao macbook air, kod prodaje je prvo pitanje bilo, "kolko ima ciklusa punjenja".
E sad, dok se prodaje android smartfon, dal netko pita za batery health i koji je kapacitet tj kolko ima ciklusa punjenja? Sumnjam, zakaj je kod ajfona to drukcije u odnosu na android, kad znamo da su oba uredjaja smartfoni samo sa razlicitim platformama.
Ako je baterija rak rana, mozda bi epl trebao poradit na tehnologiji, kao recimo Oppo, OnePlus itd.potonji su na tom polju odlicni, a i imaju razne alate za ocuvanje baterije.
Ajfon uz manji proizvodni (3nm) proces, oni sramezljivo "dizu" kapacitet baterije, bilo bi dobro nek se isprse malo jace u pogledu velicine baterije, al bi vjerojatno onda to islo na ustrb mozda dizajna uredjaja tj gabarita i ostalih komponenti u smartfonu.
Mada opet, rade cuda s malim kapacitetom baterije zahvaljujci hardveru i softveru.