Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.09.2024., 08:40   #75716
sokre10
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@sokre
Imao sam Qašu 1.6dCi u Tekna opremi. Motor je odličan - odlično vuče, malo troši, praktički možeš voziti sportski s njime. Za SUV-a od 1.6t, 4.4m i 19" gumama imao je iznenađujuće malu potrošnju. Mana je što je bučan, a ovjes je malo tvrđi. Ne švapski tvrd, ali tvrđi od Francuza. Osjeti se na humpserima.
1.2 je solidan za gradsku vožnju, ali nije za duža putovanja jer mu fali momenta pa pri preticanju i na uzbrdicama moraš dati gasa.
Općenito su se 1.5 dCi i 1.6 dCi pokazali bolji od benzinaca, ali to nisu motori za gradsku vožnju.
Pogledaj si Captura. Jest da je manji, ali je puno udobniji. Sada dolazi novi model pa bi se stari mogao naći na popustu da isprazne skladišta. Uzeo sam si prošle godine 1.3 automatika i preporodio sam se. Nije za sportsku vožnju jer je mjenjač kilav, ali je auto puno udobniji i tiši.
Hvala na infou.
Što se tiče Captura, ne vjeruj francuzu ni dok darove nosi. 👀
Inace vozim toyotu i to je glavni auto. Ovaj bi bio drugo vozilo dok sam na terenu i za razvažanje djece po treninzima. Diesel zato otpada
Napikirao sam se na mazdu 3 (onu prije ovog zadnjeg redizajna (2014-2018), ali naći dobar primjerak s dobrom opremom je znanstvena fantastika. Budget je 13-13.500k.

Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk
sokre10 je offline   Reply With Quote