20.09.2024., 11:55
|
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Autor Exy
S22u, S23u, S24U, S25U, po meni su to manje više isti mobiteli. Ako se ide na high end, on će sad biti na foldovima. Prelazak na fold je jedino što danas donosi nekakvu razliku, ovo sve ostalo je potpuno ista stvar. Isto vrijedi i za ajfone, da ne bi bilo da samo Samsung reciklira jedno te isto, koga danas može oduševiti nešto što donosi jedan iphone 16 pro max u odnosu na 14,15 itd.
|
Da, dimenzijama i funkcijama jako slični mobiteli, netko bi rekao da razlike jedva i postoje. Meni je osobno najveća razlika između S22U i trenutnog S23U u bateriji i performansama. Nakon Exynosa ovaj SD8gen2 je miljama bolji u svemu... Sitne razlike u kamerama, procesuiranje slike al ništa značajno. Znači sve se manje-više svodi na SoC.
Što se tiče Folda, osobno me ne privlači nimalo - bar ne zasad. Pogotovo ne zbog kamera koje nisu na razini Ultre, tj. iste su kao na regularnim S i S+ modelima. Fold se uzima prvenstveno zbog ekrana, no bez S-Pena meni to ima malo smisla, još kad vidim onaj crease
Citiraj:
Autor Dottore
Budemo vidjeli, mada na foldovima nisu baš potrudili i značajne napretke ( kamera prosječna i ista) Sada je Huawei sa triple foldom zgazio i morati će Samsung jako potruditi u foldovima (riješavanje zalihe po nižim cijenama da otvori kapacitet proizvodnje za buduće modele) . Bilo red da proširi veličinu ekrana jer iz prve podsjeća kao uži daljinski. Tu ih Pixel Fold prve generacije šiša.
|
Potpis.
Citiraj:
Autor Dottore
Htio sam uzeti Fold 4 pa sve do Fold 6 i nekao opet lagano odustanem. Kad navikneš ekrane sa S2xU i teško naviknuti na užim foldovima kao klaustrofobija.
Što se tiče OneUI, nemam zamjerke od S20U već navikao i podesio savršeni Routines (hvala @sn4k3 )
|
Citiraj:
Autor Exy
Baš sam jučer isprobavao fold6 i nažalost, što se foldova tiče, samsung je pregažen. Softver i dalje jest najbolji i na tom se šlepaju. Crease je jako vidljiv, mob je težak i najgore taj uski ekran zbog kojeg je praktički neupotrebljiv sklopljen.
|